7 tips om SEO autoriteit op te bouwen

blog

HEB JE VRAGEN?

Door het opbouwen van autoriteit, ook wel linkbuilding of outreach genoemd, ziet de zoekmachine crawler jouw website als een betrouwbare bron en zullen je webpagina’s hoger in de zoekresultaten verschijnen. Maar waarom is autoriteit opbouwen belangrijk? En hoe bouw je autoriteit op? In dit blog bespreken we het belang van autoriteit en geven we je 7 tips om ook zelf met outreach aan de slag te gaan.

Waarom zou je SEO autoriteit opbouwen?

De techniek van je site staat als een huis, je webteksten zijn geoptimaliseerd op relevante zoektermen en de structuur van je website is in orde, maar toch sta je ver beneden jouw concurrenten in de organische zoekresultaten op Google. Hoe kan dat?

Vaak heeft de concurrent die voorsprong doordat er meer relevante, kwalitatieve websites naar zijn webpagina’s linken. Daarmee heeft de website van de concurrent autoriteit opgebouwd.

Wanneer jouw SEO pijlers techniek, structuur en content optimaal zijn, is het ook voor jou hét moment om de focus te verschuiven naar de vierde pijler autoriteit. Dan pas kun je de crawler ervan te overtuigen dat jouw pagina’s dat plekje bovenaan in de zoekmachine verdienen. Want één plek verder naar boven, kan je al tientallen meer visits, leads en/of sales opleveren.

Hoe bouw je SEO autoriteit op?

Autoriteit bouw je op door relevante en betrouwbare websites naar jouw artikelen of webpagina’s te laten linken, maar hoe pak je dit aan? Hier beneden vind je 7 tips, zodat jij ook met outreach aan de slag kan gaan.

1. Concurrentieonderzoek

Ga eens op onderzoek naar welke websites doorlinken naar de concurrent. Misschien is jouw product, dienst of informatie ook relevant voor deze websites?

2. Influencer marketing

Zet influencers in om jouw website te promoten. Dit kun je bijvoorbeeld doen door ze blogs over jouw diensten of producten te laten schrijven.

3. Persberichten

Heb je een interessant artikel geschreven of gaat er iets groots en nieuwswaardigs gebeuren binnen jullie bedrijf? Schrijf een persbericht en verspreid het onder journalisten.

4. Gastbloggen

Pak zelf de pen in de hand en ga gastbloggen voor websites die raakvlak hebben met jouw dienst of product.

5. Sponsors/samenwerkingen

Vergaar links binnen je eigen netwerk, door bekenden te vragen om naar jouw site te linken. Denk hierbij aan leveranciers, partners of klanten.

6. Brand mentions

Kijk eens op Google welke websites jouw merknaam noemen, zonder door te linken naar jouw website. Tijd om ze vriendelijk hierop aan te spreken en te verzoeken dat wel te doen.

7. Repareer kapotte links

Het komt vaak voor dat websites nog naar je oude domein linken of naar artikelen of pagina’s die offline zijn. Hierdoor daalt de waarde van jouw link en loop je autoriteit mis. Neem contact op met de webmaster om deze links te repareren.

Claim dat plekje bovenaan in de zoekmachine

Autoriteit opbouwen is belangrijk voor je SEO strategie. Ook al wordt deze pijler vaak pas op het laatste aangepakt, je hebt hem even hard nodig als de andere pijlers om je plekje bovenaan in de zoekresultaten te claimen.

Heb je vragen over dit artikel, persoonlijk advies nodig over het opbouwen van autoriteit voor jouw website of hulp nodig met je gehele SEO strategie? Neem dan vrijblijvend contact op.

Webinar Veilig en duurzaam linkbuilden door middel van Outreach

Ramon Gulikers (Sr. SEO Account Strategist) vertelt in deze webinar hoe je veilig en duurzaam kunt linkbuilden door middel van outreach. Hij bespreekt onder meer de volgende onderwerpen:

Donny Mast

SEO Consultant

We helpen je graag!

HEB JE VRAGEN

MEER UPDATES