Ads nieuwe features – deel 1

blog

HEB JE VRAGEN?

De zoekmachinemarkt is aan veel veranderingen onderhevig, zowel op technisch vlak als ook op het gebied van gedrag. Google heeft veel wijzigingen doorgevoerd in haar advertentieprogramma Ads. Dit artikel is deel 1 van 3 en gaat dieper in op diverse targetingmogelijkheden op het gebied van adverteren op mobiele toestellen en het segmenteren van advertenties op topposities versus advertenties aan de zijkant. Binnenkort volgen deel 2 en deel 3 in deze reeks.

Toppositie of liever een positie aan de zijkant?

Recent lanceerde Google een nieuwe mogelijkheid voor Ads adverteerders om de resultaten te segmenteren naar top advertentie posities versus advertenties aan de zijkant. De resultaten zijn te onderscheiden op vier niveaus, te weten op: campagne-, advertentiegroep-, zoekwoord- en advertentieniveau.

Selecteer het dropdownmenu ‘segment’ als je je op één van de eerder genoemde niveaus bevindt. Kies dan voor ‘Top vs. Side’, vervolgens verschijnen de resultaten van de advertentiecampagnes uitgesplitst naar top posities versus zijkant posities.

Wat kan je als adverteerder met deze informatie? Een paar voorbeelden:

  • Op zoekwoordniveau bepalen of de positie de gewenste resultaten behaalt
  • ‘Automated rules’ instellen aan de hand van de ‘Top vs. Side’ kennis
  • Krijg een indruk van de verdeling van de vertoningen als de gemiddelde positie bijvoorbeeld 3 is: hoe vaak worden de advertenties vertoond op een toppositie en hoe vaak aan de zijkant

Waarschuwing: als eerste zal waarschijnlijk opvallen dat de CTR voor advertenties die op topposities vele malen hoger ligt dan voor vertoningen aan de zijkant. Laat je niet verleiden om biedingen te verhogen aan de hand van alleen dít gegeven alleen. Kijk naar wat je uit zou willen geven voor een click, conversie en/of hoe belangrijk het zoekwoord is in de gehele search funnel. Bepaal aan de hand van deze zaken of je de biedingen voor zoekwoorden wel of niet verhoogt. Kijk voor meer info op de Ads blog.

Adverteren op tablets

Via Ads mobiele toestellen targeten was al mogelijk, nu is deze segmentatie ook mogelijk voor tablets. De segmentatiemogelijkheden voor tablets zijn:

  • Segmenteren op OS (operating system): Android, iOs, webOS
  • Segmenteren op telecomproviders: T-Mobile, Vodafona, KPN, Orange

Deze nieuwe targetingoptie biedt mogelijkheden voor de providers zelf, maar ook voor organisaties die bijvoorbeeld een app onder de aandacht willen brengen.

Kijk voor meer info op de Ads blog.

Maurice Kaan

Account Strategist

We helpen je graag!

HEB JE VRAGEN

over ?

MEER UPDATES