Audience strategie door de funnel heen

blog

HEB JE VRAGEN?

Spreker: Lisette Schipper (Google)

Met de Fidget Spinner als voorbeeld nam Lisette Schipper, werkzaam bij Google, ons mee in een reis door de funnel. Hoe kan de Fidget Spinner het maximale uit de hype halen?

Grote online marketing budgetten van bedrijven worden gespendeerd onderin de funnel, op het aankoopmoment. Zij richten zich op de koopsignalen, zoals het zoekwoord ‘Fidget Spinner kopen’. Echter, om nieuwe doelgroepen te bereiken en lagere kosten per klik te betalen, moet er ook hoger in de funnel worden gezocht naar kansen. De awareness fase en consideration fase worden vaak vergeten. Wanneer er bijvoorbeeld wordt gezocht op ‘wat is een Fidget Spinner’ (denk aan ouders = nieuwe doelgroep) wordt al snel duidelijk dat hier niet tot nauwelijks op wordt geadverteerd. Het is dus belangrijk dat je als bedrijf niet alleen kijkt naar de doelgroep die je al kent, maar ook naar de doelgroep die je nog niet kent. Om deze nieuwe doelgroepen te bereiken heeft Google de zogenoemde ‘Similar Audiences’. Hiermee kun je consumenten vinden die vergelijkbare interesses hebben en gedrag vertonen als je huidige doelgroep. Dit maakt het gemakkelijker om nieuwe consumenten aan te trekken die mogelijk ook jouw producten willen aanschaffen.

Aankondigingen Google

  • Live Events: consumenten bereiken op een belangrijk moment in hun leven wanneer hun koopgedrag en bestedingen veranderen. Denk aan verhuizen, trouwen of afstuderen.
  • Consumer Patterns: doelgroepen bereiken gebaseerd op hun winkelgedrag of levensstijl. Denk hierbij aan consumenten die vaak uit eten gaan, een schoonheidssalon bezoeken of naar een concert gaan.

Takeaways

  • Zorg ervoor dat je zichtbaar bent door de gehele funnel en niet alleen op het aankoopmoment.
  • Kijk niet alleen maar naar je huidige doelgroep maar ook naar consumenten die je nog niet kent.

Olav Teeuwen

We helpen je graag!

HEB JE VRAGEN

MEER UPDATES