What’s next in Analytics? Focuspunten voor 2021

blog

Welke ontwikkelingen binnen Analytics moet je zeker in de gaten houden dit jaar? Onze specialisten zetten de belangrijkste focuspunten voor je op een rij.

Google Analytics 4

De opvolger van Universal Analytics. Zeer flexibel, met ingebouwde machine learning en meer focus op privacy. Als je in 2020 met Google Analytics werkte, zal je in 2021 de switch moeten maken naar GA4. Dit betekent ten eerste een herimplementatie om optimaal van de nieuwe mogelijkheden gebruik te maken. Daarna zal je rapportages opnieuw moeten inrichten, en leren werken met de nieuwe interface en het nieuwe datamodel. Wij zijn druk bezig met het ontwikkelen van best practices voor implementatie en analyse, en passende trainingen.

Google Cloud for marketing

Deze krachtige oplossing wordt steeds toegankelijker en is dé manier om first- en third-party data te combineren om vervolgens je advertising aan te kunnen sturen, en betere attributie te doen.

Een toekomst zonder third party cookies

Het gebruik van third party cookies binnen online marketing zal dit jaar nog verder worden ingeperkt. Het is belangrijk om een strategie op te stellen over hoe je hiermee omgaat. Welke tools ga je gebruiken om nog zoveel mogelijk data te verzamelen, wat kan je straks niet meer, en hoe ga je je first party data beter inzetten?

Wil je meer weten over de nieuwe features en implementatie van Google Analytics 4? Lees ons blog: Google Analytics 4: wat is het en waarom moet je het gebruiken? 

Frank Dalhuijsen

Head of Analytics

We helpen je graag!

HEB JE VRAGEN

MEER UPDATES