Bereid je vast voor op Google for Jobs

blog

Voldoen jouw vacatures aan de richtlijnen voor zichtbaarheid in Google for Jobs?

Heb jij vacatures op je website? Dan is dit hét moment de juiste voorbereidingen te treffen om in aanmerking te komen voor Google for Jobs!

Google for Jobs is uitgerold in Nederland.

We hebben er lang op moeten wachten, maar zoals je misschien al weet is Google for Jobs sinds 7 februari 2020 uitgerold in Nederland (in bèta, dus nog niet bij iedereen zichtbaar). Ondanks dat het nog een bèta-versie is, zien we al aardig wat verkeer en sollicitaties via Google for Jobs binnenkomen bij onze klanten. Dat zal de komende tijd alleen maar meer worden. Het moment dus te zorgen dat jouw vacatures klaar zijn voor Google for Jobs!

Wat is Google for Jobs?

Het Google for Jobs platform is een geoptimaliseerde weergave van vacatures binnen de zoekresultaten van Google. De komst van Google for Jobs is een stap voorwaarts voor werkzoekenden en maakt deel uit van het recruitment ecosysteem van Google.

Hoe werkt het?

Werkzoekenden zien na hun vacature-gerelateerde zoekopdracht in Google een box met vacatures die relevant zijn aan hun zoekvraag. Nadat gebruikers op één van deze vacatures klikken, komen zij in de Google for Jobs omgeving terecht. Vervolgens kun je de zoekopdracht verfijnen met behulp van filters zoals locatie, functietitels en organisatietypes. Deze zijn allemaal gebaseerd op JobPosting ‘structured data’ dat op je eigen vacature-detail pagina’s geïmplementeerd is. Structured data is een stuk code dat op de vacature-detail pagina’s geplaatst moet worden. Heb je dit niet, dan word je ook niet vertoond in Google for Jobs. Een gemiste kans.

Kans op fors meer verkeer en sollicitaties door Google for Jobs!

De Google for Jobs box wordt onder de betaalde Google Ads resultaten getoond, maar boven de reguliere organische zoekresultaten. Hierdoor kun je als bedrijf veel hoger in Google getoond worden met je vacatures, omdat je boven de organische resultaten staat. Dat biedt enorme kansen voor de kleinere bedrijven waarvoor het moeilijk is zichtbaar te zijn tussen de grootheden binnen de recruitment sector.

Het gaat in Google for Jobs niet om wie de grootste autoriteit is in de markt, maar de vacatures zelf zijn leidend. De meest relevante vacatures worden getoond. Als je goed voorbereid bent op de  komst van Google for Jobs is de kans groter dat jouw vacatures boven die van grote jobboards komen te staan.

Wat zijn de richtlijnen?

Vanuit Google zijn er meerdere technische richtlijnen (harde vereisten) waar je aan moet voldoen, om kans te maken op zichtbaarheid in Google for Jobs. De JobPosting structured data en een dynamische XML sitemap zijn daar twee voorbeelden van. Voldoe je niet aan deze richtlijnen, dan ben je simpelweg niet zichtbaar en laat je mogelijk veel verkeer en sollicitaties liggen. Daarnaast zijn er een aantal belangrijke aanbevelingen vanuit Google (geen harde vereisten, maar wel sterk aanbevolen).

GRATIS Google for Jobs Quickscan!

Wil jij weten of je voldoet aan de technische richtlijnen van Google om in aanmerking te komen voor zichtbaarheid in Google for Jobs? En wil je weten of er nog kansen liggen om via de vacatureteksten meer zichtbaarheid te krijgen in dit platform?

Voor wie is de Google for Jobs scan interessant?

● Grote recruitment websites
● Websites met een aparte vacature-ingang binnen de website
● Voor elke website met vacatures

Kortom: heb jij vacatures op je website? Dan is dit hét moment de juiste voorbereidingen te treffen om in aanmerking te komen voor Google for Jobs!

Vraag hier de Gratis Google for Jobs Quickscan aan!

Extra tip: naamsbekendheid en kwalitatieve sollicitanten door Google for Jobs

Mede door het opnemen van een logo in de JobPosting structured data (aanbevolen richtlijn vanuit Google), komt het bedrijf top of mind van de kandidaten, en worden naamsbekendheid en zichtbaarheid vergroot. Kandidaten kunnen rechtstreeks solliciteren, met als bijkomend voordeel dat de marketingkosten voor jobboards, indien gewenst, kunnen verminderen.

Verder geeft Google aan dat het platform kan zorgen voor meer gemotiveerde sollicitanten doordat werkzoekende verschillende criteria kunnen invullen zoals functietitel, locatie, gewenste reistijd, salaris, waardoor de sollicitanten beter aansluiten. Er kunnen ook vacatures opgeslagen worden en job alerts ingesteld worden.

Wil je meer weten of heb je vragen? Neem contact op met Sue Ellen Balai.

Sue Ellen Balai

We helpen je graag!

HEB JE VRAGEN

MEER UPDATES