De Academy weken bij Maxlead

blog

In de Maxlead Academy word je breed opgeleid en ga je ondertussen aan de slag met jouw grote marketingliefde: SEA, SEO, Display, Social of Content. Samen met je mentor werk je aan je eerste klanten en word je opgeleid tot een volwaardige online marketing consultant, maar hoe ziet dit er in de praktijk uit? Wij vroegen het aan onze Academy Alumni.

Direct aan de slag met je mentor

Op je eerste dag word je ontvangen door je manager en je mentor. Wat een warm welkom! Het is superfijn om naast een manager ook een mentor te hebben. Deze maakt je de eerste weken wegwijs in het bedrijf, gaat direct samen met je aan de slag met je eerste klanten en leidt je op tot een zelfstandige consultant.

Daarnaast is je mentor tijdens je Academy tijd, maar ook daarna, je steun en toeverlaat. Je kunt bij al je collega’s terecht met vragen, maar je mentor maakt echt tijd voor je vrij en plant veel sessies met je in. Je leert je mentor echt goed kennen, waardoor het makkelijk is om met hem/haar te praten over werk, maar ook over andere zaken waar je tegenaan loopt.

Hetzelfde schuitje

In de Academy start je samen, hierdoor leer je gelijk leuke collega’s kennen en is het vanaf het eerste moment ook gezellig. Je Academy collega’s worden zo je “vrienden van je werk”, vaak zelfs tot lang na de Academy.

Niet alleen van je mentor, maar ook van je Academy collega’s leer je veel. Je zit met z’n allen in hetzelfde schuitje en deelt dezelfde ervaringen en uitdagingen. Het is interessant om te zien hoe iedereen die problemen aanpakt en je leert veel van elkaar.

Case study

Iedere woensdag zit je met je Academy Team in een aparte ruimte om te werken aan een groepsopdracht. Voor het uitwerken van de case, heb je input nodig van de verschillende disciplines binnen het bedrijf. Hierdoor leer je niet enkel alle andere vakgebieden, maar ook je andere collega’s, buiten de Academy en je mentor, goed kennen. Het is inspirerend en interessant om te zien hoe iedereen zijn passie voor het vak deelt.

Academy trainingen

Naast de case study, volg je iedere vrijdag een Academy training. Tijdens de trainingen leer je op een leuke, interactieve manier over de verschillende disciplines binnen online marketing. Door die trainingen verbreed je je blik en leer je te begrijpen hoe jouw discipline binnen een netwerk van touchpoints in de customer journey fungeert, dus, hoe jouw werk zich verhoudt tot de andere disciplines. Hierdoor kun je je klanten nog beter helpen en adviseren.

Niet alleen mensen van Maxlead, maar ook klanten volgen deze trainingen. Naast je directe collega’s en de collega’s van de andere vakgebieden, leer je dus ook al jouw (toekomstige) klanten kennen.

Goede start van je carrière

Op de vraag: is het gras bij Maxlead echt groener? Is het antwoord zeker een volle ja! Na de Academy heb je voldoende kennis en zelfvertrouwen om voor klanten aan de slag te gaan. Langzamerhand bouw je je portfolio uit en ga je steeds zelfstandiger met je klanten samenwerken.

Je wordt na de Academy niet direct losgelaten. Nog steeds kun je met al je vragen terecht bij je mentor of je andere collega’s. De Academy groep is een hechte groep geworden waar je tot lang na de trainingen en de case study nog mee afspreekt. Een goed begin van je carrière bij Maxlead en in de online marketing.

Dina Bemelmans

Content Consultant

We helpen je graag!

HEB JE VRAGEN

MEER UPDATES