De Maxlead Academy 2018 is afgerond: een korte terugblik

blog

YES! Onze toppers Adilio, Maurits, Marisse, René, Mike en Manon hebben de Maxlead Academy 2018 afgerond, gefeliciteerd! Elke Academy is weer bijzonder en dit is zeker een moment om even bij stil te staan. Op de jaarlijkse Maxlead dag in het zonnige Sneek is de Academy officieel afgesloten met een volwaardig diploma met handtekening en afstudeer hoedje. In de afgelopen zes maanden hebben de zes academisten een intensief traject afgelegd waarin zij volledig zijn opgeleid binnen hun eigen discipline, maar ook veel geleerd hebben over andere online disciplines. Hoe hebben de academisten de Maxlead Academy zelf ervaren? Wat hebben zij precies geleerd? Hoe zag hun week eruit? Wij geven je een korte terugblik.

Hoe zag de Academy er elke week uit?

Bij aanvang van de Academy zijn alle academisten direct gekoppeld aan een persoonlijke mentor. De mentoren hebben de academisten het gehele traject begeleid en opgeleid binnen hun eigen disciplines. Wekelijks zaten zij bij elkaar om alle nieuwe opgedane kennis en lopende werkzaamheden te bespreken en te evalueren. Daarnaast waren elke woensdag en vrijdag vaste prik. Elke woensdag werkten de academisten samen aan een groepsopdracht voor onze klant Dopper. Op vrijdag werd er gezamenlijk een Academy training gevolgd waarin iedere week weer een ander discipline (SEA, SEO, Analytics, Content Marketing etc.) aan bod kwam. Met andere woorden: de academisten zaten allesbehalve stil en hebben in een relatief korte tijd veel nieuwe kennis opgedaan.

De manier waarop je wordt ontvangen binnen Maxlead is heel tof en open.” – Maurits

Wat hebben de academisten geleerd?

Vooraf was het voor de meeste academisten al duidelijk in welke discipline zij zich zouden gaan specialiseren. Toch hebben zij via de Academy trainingen en Dopper case ook veel  kennis opgedaan over andere disciplines. Zo geeft Marisse (Content Marketing) aan: “Ik begrijp nu ook de basis van SEA, SEO, Display en Analytics. Dit betekent dat ik beter met mijn collega’s van deze specialismen mee kan denken en ik makkelijker met hen daarover kan communiceren.” Dit is ook zo ervaren door de andere academisten. Zij geven aan nu een veel completer plaatje van online marketing te hebben waarin zij meer kennis hebben over de verschillende kanalen, wat je ermee kan en wanneer je er iets mee zou moeten doen als bedrijf. Ook binnen hun eigen discipline hebben de academisten meer kennis en ervaring opgedaan. Adilio houdt zich inmiddels vooral bezig met het technische aspect van SEO en vertelde: “Voordat ik bij Maxlead begon wist ik hier weinig tot niks van af en nu kan ik, al zeg ik het zelf, mijn weg heel goed vinden!”. Naast de opgedane vakinhoudelijke kennis hebben sommigen ook een wat meer persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt. Mike gaf aan dat hij zichzelf tijdens de Academy ook beter heeft leren kennen. Hij heeft nu een veel duidelijker beeld van wat zijn talenten en kwaliteiten zijn op zowel persoonlijk als vakinhoudelijk gebied. Deze persoonlijke kennis kan hij nu goed toepassen binnen zijn werk.

Jij bent jij en niet iemand anders” – Mike

De academisten hebben de Maxlead Academy ervaren als een leerzaam en leuk traject waarbij je in een korte tijd Maxlead, de Maxleaders en jouw discipline goed leert kennen en beheersen. Zo was Maurits erg blij over de ontwikkelingsruimte die hij kreeg: “Je krijgt bij Maxlead enorm veel ruimte om die zaken op te pakken waar je zelf ook graag mee aan de slag wil.” Bij Maxlead is deze flexibele en persoonlijke ontwikkelingsruimte heel belangrijk en dit is dan ook iets wat erg gestimuleerd wordt. Iedereen is namelijk uniek als persoon en in zijn kwaliteiten. Daarom ga je bij Maxlead aan de slag met datgene wat je leuk vindt en wat bij je past, zodat jouw kwaliteiten optimaal benut worden. De eindconclusie? De Maxlead Academy wordt door al onze academisten zeker aangeraden!

Ben jij na het lezen van dit blog geïnteresseerd geraakt in de mogelijkheden van de Maxlead Academy voor jou? Neem dan zeker een kijkje op onze Academy pagina om meer te weten te komen. Eind 2018 gaan wij namelijk weer op zoek naar nieuwe talenten voor de Academy van 2019!

Fleur Steenbrink

SEO Consultant

We helpen je graag!

HEB JE VRAGEN

MEER UPDATES