De wondere wereld van BrightonSEO

blog

BrightonSEO wordt tegenwoordig twee keer per jaar georganiseerd; eentje in de lente en de ander in de herfst. Gezien de bruine(re) blaadjes aan de bomen was het weer tijd voor die laatste.

Dit congres is best een bijzondere en de Maxlead SEO consultants gaan er graag heen. Het is lekker dichtbij (45 minuten naar Gatwick en dan nog een half uur in de trein) en Brighton is een leuke plek om rond te hangen. Daarnaast is één dag overzichtelijk, is de kwaliteit van de sprekers en praatjes over het algemeen prima in orde én ligt de nadruk op SEO (en dat is wel eens anders op een congres).

Door die nadruk komen SEOers uit allerlei hoeken en gaten gekropen en dat maakt BrightonSEO nog een beetje extra speciaal. SEO is een enorm breed vakgebied en SEOers zijn er daarom juist in allerlei soorten en maten. In een setting als die van BrightonSEO komt dat mooi bovendrijven.

Voor deze editie zijn 3 SEO consultants van Maxlead afgereisd en die konden weer kiezen uit 30 (!) onderwerpen met elk 3 presentaties in 4 time slots. Op basis van interesse en behoefte kom je zo in van alles en nog wat terecht. Soms een leuk praatje, soms een slechte, soms een leerzaam praatje en soms een inspirerend praatje.

Wat je dan uiteindelijk mee naar huis neemt verschilt per consultant, maar het is altijd goed om te zien wat er speelt in het wereldje.

En wat speelt er dan in het wereldje? Wat is Google nu weer van plan, local SEO, structured data, SERPs en JavaScript Frameworks. En voor NLers nog niet zo aan de hand, maar (binnenkort?): Amazon Search optimising!

Deze keer geen verhandeling over alle presentaties, dat hebben anderen al voor ons gedaan. Bijvoorbeeld sponsor Deepcrawl met hele uitgebreide recaps (recap 1, recap 2 én recap 3) en als je het nog uitgebreider wilt de livestream.

Tot de volgende BrightonSEO in april!

Peter van Marwijk

Sr. SEO Consultant

We helpen je graag!

HEB JE VRAGEN

over | ?

MEER UPDATES