Google’s masterplan: De ultieme marketing suite met de Google Analytics 360 Suite

blog

Spreker: Rick Dronkers

Centraal bij deze sessie stond de ontwikkeling van Google richting advertisers. Google is verantwoordelijk voor de creatie van de Search Advertising markt en verdient hier nog steeds erg veel geld aan. Om te blijven groeien richt Google zich echter steeds meer op “Upper Funnel” advertising via haar Display netwerk en YouTube.

De uitdaging met upper funnel advertising is het inzichtelijk maken van de toegevoegde waarde die het biedt. Normaliter werken alle online marketing tools met het “last-click attributie” systeem wat alle waarde toekent aan het laatste marketingkanaal in de customer journey. Dit zal in veel gevallen vaak (Paid) Search zijn.

Om advertisers te overtuigen meer geld uit te geven aan branding via het Google Display netwerk en YouTube zal Google dus inzichtelijk moeten maken wat de toegevoegde waarde is van die kanalen. Hiervoor moet men verder kijken dan het laatste marketingkanaal.

Google doet dit door middel van haar data over gebruikers en hun apparaten. Google heeft over haar populaire applicaties en services maandelijks meer dan 1 miljard actieve gebruikers. Dit stelt Google in staat om inzichtelijk te maken hoe de customer journey vanaf een social media banner impressie op mobile tot aan een uiteindelijke conversie op desktop tot stand is gekomen.

Door deze data beschikbaar te maken binnen de verschillende marketing tools zoals Ads, DoubleClick en de Google Analytics 360 Suite stelt Google haar advertisers in staat om de impact van upper funnel advertising door te meten en de relevantie aan te tonen.

De belangrijkste takeaways:

  • Google is er bij gebaat om meer inzicht te geven in de volledige funnel zodat advertisers meer budget gaan uitgeven in Display en YouTube.
  • Google heeft een uniek aanbod omdat het zowel de data heeft, als de technologie om de data te gebruiken in advertising.
  • De eerste partijen die met deze data aan de slag zullen gaan, kunnen de grootste slagen maken.
  • Google gaat advertisers helpen niet méér te spenderen maar minder te verspillen door goede inzichten te geven in de waarde van alle kanalen en apparaten, dit geeft je beter inzicht en kan je helpen de ROI te verhogen.

Frank Dalhuijsen

Head of Analytics

We helpen je graag!

HEB JE VRAGEN

MEER UPDATES