Krijg mensen naar jouw winkel of vestiging met Local Campaigns in Google Ads

blog

Local Campaigns zijn halverwege 2019 geïntroduceerd door Google. Binnen dit campagnetype staat het genereren van winkelbezoeken centraal. Bij Maxlead zetten we dit campagnetype in voor onze omnichannel klanten en delen graag onze ervaring.

Wat zijn Local Campaigns?

Local Campaigns zijn volledig geautomatiseerde campagnes gericht op het genereren van zo veel mogelijk winkelbezoeken voor jouw winkel of vestiging. Dit campagnetype maakt gebruik van onder andere de locatie van de winkel(s)/vestiging(en) en input van de adverteer, zoals foto’s, video’s en tekst. Het algoritme van Google gaat dan aan de slag om het aantal winkelbezoeken te maximaliseren en jouw locaties te promoten.

Local Campaign advertenties worden uitgeleverd aan mensen in de buurt van jouw winkel of vestiging op hun smartphone wanneer zij op zoek zijn naar het type product/dienst dat jij aanbiedt of als Google hen als mogelijk geïnteresseerden voor jouw product/dienst ziet. De advertenties kunnen vertoond worden op Google Search, Google Maps, het Google Display Netwerk en op YouTube. Je kunt dus met één campagnetype een groot bereik genereren over meerdere kanalen heen.

Hoe zet je een Local Campaign op?

Allereerst moet jouw Google Ads account gekoppeld zijn met jouw Google My Business account zodat Google Ads beschikt over de locatie data van jouw winkels/vestigingen. Vervolgens maak je een nieuwe campagne aan en zul je zien dat je het campagnetype Local Campaign kunt selecteren. Voorzie Google van de volgende input:

  • Tekst (max. 5 headlines en maximaal 5 description lines)
  • Foto’s (max. 20)
  • Logo (max. 5)
  • Video’s (max. 20)
  • Call to Action (max. 5)
  • Dagbudget

Let op: Google raadt aan, om de Local Campaigns optimaal te laten presteren, een budget van €1.000 per dag in te zetten met een minimale looptijd van 30 dagen.

Resultaten

Voor onze klant Basic-Fit hebben we in meerdere landen Local Campaigns ingezet tijdens de belangrijke campagneperiode in september. We hebben deze campagnes ingezet om zoveel mogelijk (nieuwe) mensen naar de clubs te krijgen. Dit hebben we gedaan door o.a. bestaande leden zoveel mogelijk uit te sluiten van deze campagnes door middel van customer match doelgroepen in Google Ads. Het resultaat: een enorm bereik (25 keer groter vergeleken met de Search campagnes) waarvan 4% naar een club in de buurt is gegaan. De kosten per club bezoek (Store Visit) lagen ook nog eens 80% lager dan vanuit de Search campagnes.

 

Waarom juist nu inzetten?

Sinds de lockdown van dit voorjaar zien we dat consumenten zich steeds meer online oriënteren alvorens zij een winkel of een vestiging bezoeken. Het is dus, juist nu, belangrijk om online goed zichtbaar te zijn met jouw fysieke vestigingen en winkelaanbod om consumenten zekerheid te bieden van openingstijden, voorraad etc. Bekijk ook onze presentatie van de Omnichannel week als je meer wilt weten over de inzet van lokale advertentieformaten tijdens de Covid-19 periode.

Wil je ook meer winkelbezoeken genereren of wil je meer informatie over Local Campaigns? Neem contact met ons op!

Charissa van Haalem

Online marketing consultant

We helpen je graag!

HEB JE VRAGEN

MEER UPDATES