Met succes buitenlandse markten op

blog

HEB JE VRAGEN?

Is jouw bedrijf al actief in meerdere landen? Of overweeg je uitbreiding naar buitenlandse markten? Er is veel winst te behalen door je internationale online marketinginspanningen goed te organiseren. Learnings opgedaan in het ene land leveren ook voor andere landen vaak betere resultaten op. En wil je bijvoorbeeld gevonden worden in een zoekmachine met je meertalige website of in meerdere landen paid campagnes laten draaien, dan moet je binnen internationale SEO en SEA rekening houden met andere eisen dan die waaraan je gewend bent.

Maxlead is als strategisch online marketing partner al jarenlang actief in meer dan 40 landen en talen. Deze buitenlandse activiteiten worden makkelijker gemaakt door de contacten binnen het Everywhere Network.

Wat was ook alweer het Everywhere Network? En wat heeft dat met Maxlead te maken? Het is alweer een tijdje geleden dat we daarover vertelden.

Het Everywhere Network

Het Everywhere Network is een internationaal netwerk van onafhankelijke online marketing bureaus. Zij hebben verschillende expertises in huis en binnen deze expertises ook de internationale know how. De toegevoegde waarde van dit netwerk is om nog meer diepgaande kennis te verzamelen van lokale markten. Dat kan zijn om informatie te krijgen over waar precies de kansen liggen voor klanten, of waar je mee te maken krijgt wat betreft lokale wet- en regelgeving, cultuurverschillen en taalverschillen. Binnen het netwerk wordt ook kennis met elkaar gedeeld over de laatste trends en ontwikkelingen in de verschillende landen. En we wisselen lokale resources zoals copywriters en vertalers met elkaar uit. Voor lokalisatie is een netwerk als dit onmisbaar. Daardoor zijn we nog beter in staat om ook internationaal daadwerkelijk succesvol te zijn.

Deze kennisuitwisseling gebeurt het hele jaar door, ook komt het voor dat er op projecten voor internationale klanten wordt samengewerkt tussen twee of meerdere partijen. Twee keer per jaar komen de CEO’s van de bureaus bij elkaar en daarnaast worden meetings gehouden over specifieke inhoudelijke topics tussen product owners van de verschillende agencies.

Digital Analytics Support Europe

In het netwerk zien we ook mogelijkheden om op het gebied van digital analytics vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen. In Centraal en Oost Europa worden meer technische en IT gerelateerde studies aangeboden. In West Europa is er grote vraag naar technische digital specialisten, daarom heeft Maxlead eind 2016 met de Duitse partner Morefire,  DASE (Digital Analytics Support Europe) in Bratislava opgericht. Naar aanleiding van de oprichting van DASE heeft Maxlead de International Analytics Academy opgezet om junior analytics consultants van verschillende nationaliteiten op te leiden tot volwaardige digital specialisten.

Recente uitbreiding

Het netwerk begon met Maxlead en Morefire (Duitsland). Daarna voegden Visibility (Slowakije), The Rebellion (Zuid Afrika) en Ad’s Up (Frankrijk) zich bij ons. Tijdens de laatste meeting in Keulen zijn daar Ydigitial Asia (Singapore) en TopMedia (Letland) bij gekomen. Ook is er contact met partijen in China, Spanje en Scandinavië, die zich op korte termijn bij dit internationale netwerk zullen aansluiten.

Ambities om online internationaal te groeien? Wij denken graag met je mee.

Saskia Koek

Marketing Coördinator

We helpen je graag!

HEB JE VRAGEN

MEER UPDATES