Nieuw: Facebook Ads in Messenger

blog

Heb jij ze al gezien, advertenties in Messenger? Facebook heeft deze maand de opties voor plaatsing van Facebook ads uitgebreid met Messenger. Maandelijks worden er via Messenger twee miljard berichten verstuurd door 1,2 miljard actieve gebruikers wereldwijd. In Nederland staat de app geïnstalleerd op meer dan 7 miljoen Smartphones. Een zeer interessante uitbreiding van de Facebook targeting dus.

Facebook ads in Messenger

Op 11 juli is Facebook begonnen de plaatsing van de ads in Messenger uit te rollen. Je kunt nu ook ads gaan zien op de startpagina van Messenger tussen de berichten. Hiermee kunnen adverteerders hun bereik via Facebook ads nog verder vergroten. Met één click op de ad kunnen mensen worden doorgeleid naar de website óf naar de Messenger van het bedrijf.

Op dit moment kun je Messenger als plaatsing van je ads alleen selecteren als je een Traffic of Conversion doelstelling kiest bij campagne type. In de adset kies je bij plaatsing: Messenger en vervolgens Startpagina. Let op; als je alle plaatsingen kiest in bovenstaande campagnetypes zul je dus ook in Messenger adverteren.

facebook-messenger-advertentie

Gesponsorde berichten in Messenger

Een andere advertentie optie in Messenger is het plaatsen van gesponsorde berichten. Je kan hiermee mensen bereiken met wie je al eerder een conversatie in Messenger hebt gehad. Om deze gesponsorde berichten te gebruiken selecteer je bij audience de aangepaste doelgroep: personen die interactie met mijn pagina hebben gehad. Kies bij de plaasting: Sponsored Messages in Messenger. Een interessante optie voor bijvoorbeeld upsell!

Click naar Messenger ads

Naast de nieuwe Messenger plaatsing, bestond al een tijdje de mogelijkheid om ads in de Facebook newsfeed te leiden naar je pagina Messenger als bestemming, in plaats van naar je website. Dit zijn de zogenaamde Click to Messenger ads. Deze ads verschijnen dus op Facebook, maar leiden de gebruiker naar de messenger app om de conversatie aan te gaan. Deze optie is aan te vinken bij het aanmaken van de ads.

Interessant voor adverteerders die genoeg tijd hebben voor opvolging van leads via messenger of een goede bot die de klanten al een eind op weg helpt;-)

Click 2 messenger ad

 

Wil je ook adverteren in Messenger, neem dan contact op met het Social Media team!

Mike Verbruggen

Sr. Social Ads Specialist

We helpen je graag!

HEB JE VRAGEN

MEER UPDATES