Optimaal adverteren met Google Discovery Ads

blog

Dit jaar werd op Google Marketing Live! de nieuwe advertentievorm Discovery Ads aangekondigd. Binnen deze nieuwe conversie gerichte advertentievorm staat machine learning centraal. Wij hebben deze advertentievorm inmiddels uitgebreid getest en zijn erg enthousiast over de resultaten.

Discovery ads wordt uitsluitend vertoond op 3 Google Properties: Gmail, Discover feed en op Youtube home feed. Discover feed is relatief nieuw, dit is de gepersonaliseerde feed waar mogelijk interessante content staat (zie screenshot), en ook steeds vaker advertenties.

De Settings: 
Zoals gezegd is Discovery Ads conversie gericht, Google gebruikt machine learning om over de drie properties te optimaliseren. Het is daarmee ook mogelijk om Discovery Ads op een softe conversie te laten optimaliseren, of op meerdere conversies. Hierbij kun je ook een maximale ‘cost per conversie’ opgeven, maar onze ervaring leert dat het beter is om dat niet te doen.
Tip: Geef Google’s Machine learning de ruimte om zo veel mogelijk conversies te halen voor het budget. Dit zorgt ervoor dat de uitlevering optimaal zal zijn.

De Ads
Er zijn 2 type advertenties, discovery ad (vergelijkbaar met een native ad) en een carousel ad. Google zorgt voor de optimalisaties in de advertenties. Na het uploaden van meerdere headlines, teksten, plaatjes, call to actions zorgt Google met Machine learning voor een optimale vertoning. In een asset performance overzicht kun je per onderdeel van de advertentie zien hoe goed de performance is. Zodoende kun je de slecht presterende onderdelen eruit halen en deze vervangen.

         

De resultaten
We hebben een test gedaan voor Basic-Fit om zo kwalitatief mogelijk verkeer vanuit Discovery Ads naar de website te krijgen. Hiervoor hebben we aparte conversiepunten (het bereiken van bepaalde punten op de website) aangemaakt.
Voor deze conversiepunten zagen we in sommige gevallen dat de performance meer dan 200% beter was dan de non branded search queries. Ook zagen we dat de CPC’s tussen de 5-10 cent lagen, wat we voor deze kwalitatieve display placements een zeer lage prijs vinden.

Kortom, deze nieuwe advertentievorm maakt optimaal gebruik van machine learning. Het resultaat hiervan is een zeer goede performance. Wil je ook aan de slag met Discovery Ads of meer weten over dit onderwerp, neem dan gerust contact op met het programmatic team.

Sander Valkonet

Head of Display

We helpen je graag!

HEB JE VRAGEN

MEER UPDATES