SEA in 2021: welke ontwikkelingen gaan impact maken?

blog

HEB JE VRAGEN?

SEA beperkt zich allang niet meer tot alleen zoekwoorden in een zoekmachine. Welke ontwikkelingen gaan dit jaar impact maken? Onze specialisten zetten de belangrijkste voor je op een rij.
 

Bid-automation van SEA campagnes

Zal ook dit jaar weer een vervolgstap krijgen. In de afgelopen jaren is de effectiviteit van de algoritmes op hoge volumes al zeer succesvol gebleken en het afgelopen jaar zien we steeds vaker dat ook binnen accounts met lage volumes de algoritmes beter tot hun recht komen. Dit betekent dat naast e-commerce partijen ook leadgen / business to business bedrijven kunnen profiteren van de automatisering functionaliteiten van Google en (hoewel in mindere mate nog) Microsoft Ads.

All-in-one campagnes

Door de toegenomen effectiviteit van de algoritmes zien we ook dat de zogenaamde ‘all in one’ campagnes (search/shopping/display/local) ten opzichte van search only steeds beter renderen. Aangenomen dat deze trend zich voortzet, zal door het grote bereik van het Google display- en platformen-netwerk een groter potentieel voor onze klanten beschikbaar worden tegen een gelijk gebleven prijs per acquisitie/sale.

Veranderende oriëntatie

Dit jaar verschuiven we onze oriëntatie nog weer verder naar een vraaggestuurde aanpak. SEA beperkt zich allang niet meer tot alleen zoekwoorden in een zoekmachine. Door de jaren heen is dit gegroeid tot een pull-marketing benadering waarbij search/shopping/marketplaces en feed based marketing als een geheel wordt gezien. Hierbij is het vertrekpunt het product/dienst aanbod van onze klanten en zorgen we dat dit aangeboden wordt op het best renderende platform.

Meer of minder transparantie in de data?

Platformen versus overheden. Google beperkt de inzichten vanuit de Google Ads campagnes en tegelijkertijd is er wetgeving in de maak (Digital Service Act / Digital Market Act) om gebruikers van zoekmachines mogelijkheden te bieden om de aanbevelingen inzichtelijk te maken die voorgesteld worden. Een interessante ontwikkeling, wat grote invloed kan hebben op de inzet van pull-marketing en de bijbehorende algoritmes zoals we die op dit moment kennen en inzetten.

Maurice Kaan

Account Strategist

We helpen je graag!

HEB JE VRAGEN

over | ?

MEER UPDATES