SEO mobiele blog #zininmobielgoud

blog

Afgelopen week schreven we een blog over het gebruik van de smartphone. Het gebruik ervan neemt nog steeds enorm toe binnen Nederland: in 76% van de gevallen gebruiken we de smartphone om te internetten.

Deze week werd dat weer eens beaamd door Google via een blog dat ze schreven over het gebruik van de smartphone en tablet wereldwijd tijdens de eerste 2 dagen van de Olympische Spelen.

Multi-device Olympische Spelen 2012

Terwijl we met z’n allen wereldwijd aan de buis gekluisterd zitten, zoeken we via de smartphone en tablet naar informatie over de atleten die we op dat moment bezig zien op TV, de sporten, programma onderdelen, records etc. Op sommige momenten oversteeg zelfs het mobiele zoekverkeer dat van de computer.

Dit fenomeen is ook al eerder gesignaleerd tijdens bijvoorbeeld de Super Bowl, uitreiking van de Oscars en het Eurovisie Songfestival. De Olympische Spelen zet deze trend nog harder door: Het Olympische mobiele zoekgedrag was in de eerste week 10 keer meer dan de week ervoor.

Aan het eind van de Openings Ceremonie op vrijdag 27 juli zong ex-Beatles zanger Paul McCartney het nummer ‘Hey Jude’. De mobiele spike op de zoekterm Paul McCartney was enorm.

Hieronder een afbeelding van het zoekgedrag per device op Paul McCartney tijdens de Openings Ceremonie.

Mobiel gebruik is wereldwijd en altijd

In hetzelfde blogartikel laat Google een mooie infographic zien van het mobiele zoekgedrag tijdens de eerste 2 dagen van de Spelen. Je ziet dat Nederland hierin vooruit loopt op vele anderen: 44% van het zoekgedrag op Olympisch gerelateerde zoektermen kwam vanaf mobiele devices.
Naast Nederland scoren goed: Groot Brittanië 46%, Japan 55%, Amerika 47% en Austalië met 45%.

Download deze infographic (pdf)

Zon, zee, slippers en? ……….. tablets

Een ander interessant fenomeen dat Google signaleerde is het gebruik van de tablet tijdens de vakantie. Het gebruik van de tablet was op een aantal bekende ‘toeristen’ eilanden bijna gelijk aan dat van de smartphone. En in sommige gevallen oversteeg het zelfs het gebruik van de smartphone.

Ongetwijfeld herkennen de meesten van ons zich hier wel in: We nemen bijna allemaal de mobiele device mee op vakantie. Zo kunnen we op het strand of aan het zwembad op de hoogte blijven wie er goud wint tijdens de Olympische Spelen.

Mobiele gekte: tijd voor de mobiele website

We weten allemaal dat de Olympische gekte wereldwijd verspreid is: maar dat zich dat doortrekt naar het gebruik van de mobiele devices (smartphone en tablet) is nieuw en zeker interessant.
Dit betekent dat we ons als bedrijf moeten afvragen of we via het mobiele web wel goed gevonden worden: kan de mobiele bezoeker onze website of applicatie wel goed uitlezen via het smartphone scherm. Of wordt het tijd voor een aparte mobiele website of -applicatie. Belangrijk dus om mobiel mee te nemen in de online business strategie.

Vandaag gaan de Nederlandse hockey dames voor Olympisch Goud. Gaat u voor Mobiel goud?

Volgende week praten we verder over het ontwikkelen van een mobiele website en wat voor (positieve) gevolgen dat kan hebben voor SEO.

Wilt u SEO advies voor-, tijdens en/of na de bouw van uw mobiele website, neem dan contact op met een van onze SEO specialisten.

Olinda Luksen

Head of SEO

We helpen je graag!

HEB JE VRAGEN

over | ?

MEER UPDATES