The Future of Search – SEA/SEO

blog

HEB JE VRAGEN?

Sprekers: Maurice Kaan en Ramon Gullikers

In de presentatie “The Revolution of Social Advertising” werden de bezoekers meegenomen in de laatste trends rondom Search Engine Advertising (SEA) en Search Engine Optimalisation (SEO).

SEA Trends

Vanaf 2007 zagen we enorme sprongen op het gebied van SEA, waarbij de focus steeds meer verschoof richting Real Time Optimalisation. Voice search (waarbij de gebruiker een zoekopdracht inspreekt op Google) en Image search (het kopiëren van een bestaande afbeelding in Google’s zoekbalk om soortgelijke afbeeldingen te zoeken) zijn een aantal interessante trends waarbij het gemak van het zoeken van informatie centraal staat.

Andere trends die de komende jaren verder door zullen ontwikkelen zijn:

  • Feed-based advertising. Waarbij advertenties gebruik zullen maken van dynamische data, waaronder de hoeveelheid producten in voorraad en prijs die zullen veranderen op basis van een feed.
  • Dynamische remarketing. De klant zal nadat hij/zij in het verleden interesse heeft getoond in een product nog een keer in aanraking met het product om ze over te halen tot het kopen van het product.
  • Data driven attributie. De mogelijkheid om op basis van de verschillende stappen in het koopproces van een klant waarden toe te voegen aan de momenten die van invloed zijn geweest op het kopen van een product.

SEO Trends

Er worden steeds meer zoekopdrachten gesproken. Hierdoor worden de zoekopdrachten steeds langer en steeds gevarieerder. Speel hierop in met je content, zorg dat je content ook natuurlijk geschreven is en antwoord geeft op vragen.

Mobile first zal in 2017 steeds belangrijker worden om goed te scoren met je website in de zoekresultaten van Google. Door die voice searches gaan steeds meer gebruikers zoeken vanaf hun mobiele apparaat. Zorg dus voor een mobielvriendelijke website, d.m.v. laadsnelheid en gebruiksvriendelijkheid.

Content = King, zorgt ervoor dat je content maakt die iets toevoegt voor de lezer. Informatieve content is hot en is de hoeksteen voor het verkrijgen van likes, shares en comments en, nog beter, links naar je artikel/website.

Optimaliseer je pagina’s door middel van structured data. Hierdoor kunnen zoekmachines nog beter begrijpen wat er op je website staat. En vergroot je de kans om een knowledge graph, rich snippets en/of rich cards te krijgen in de zoekresultaten.

Dynamische content wordt steeds populairder. Geen probleem voor SEO, probeer de zoekmachines te helpen met “pretty URL’s” en geen lange parameters in de URL’s.

Tenslotte zullen websites met HTTPS steeds meer beloond worden met (iets) betere rankings. Aanrader dus om je website om te zetten van HTTP naar HTTPS.

Maurice Kaan

Account Strategist

We helpen je graag!

HEB JE VRAGEN

over | | ?

MEER UPDATES