The Revolution of Social Advertising

blog

Sprekers: Arjan ter Huurne, Pauline Quéré en Sam Vermeerssen

In de presentatie “The Revolution of Social Advertising” werden de bezoekers meegenomen in de digitale opkomst van social advertising. Het totaal aan gespendeerde advertisement budget van mobile en social in de Verenigde Staten is gestegen tot boven de 50 procent. En zal de komende jaren alleen maar blijven groeien.

Bedrijven en influencers hebben steeds meer macht over hun audiences. Gedrag kan beïnvloed worden door instanties, ondernemingen en zelfs individuele figuren. Dit zagen we in de 2016 Amerikaanse verkiezingen. Er wordt zelfs gezegd dat met een combinatie van machtsvertoon, social media, charisma en het gebruik van angst Donald Trump verkiezingsstemmen heeft gewonnen.

Het gedeelte trends omschreef de komende trends op de digitale markt als het gaat om Social Media. Trendwatchers zijn de jeugdige social media gebruikers; de generatie X. Pauline signaleerde 4 belangrijke trends in Social; mobile first, camera first, user generated content en augmented reality.

Een aantal voorbeelden werden uitgelicht:

  • De mogelijkheid om te adverteren op Snapchat zit eraan te komen
  • Facebook Canvas ads, waarbij bedrijven in een storytelling ad hun verhaal kunnen vertellen. De nadruk ligt bij het beleven van het merk of product.
  • De mogelijkheid om 360° video’s te uploaden op Facebook, waarbij de kijker zelf bepaalt waarnaar hij/zij kijkt.
  • Facebook Live, livestreamen met de mogelijkheid om live te chatten met kijkers. Facebook geeft voorrang aan Live ads.

Tot slot werd door Sam een case van O’Neill besproken waarin er via Dynamic Products Ads, geautomatiseerd op productniveau geadverteerd kan worden. Hierbij is het van belang dat twee componenten goed ingeregeld zijn. De eerste is de Facebook-pixel. Deze moet worden voorzien van standard events zodat data van de customer journey kan worden afgevangen. De tweede is de inrichting van een product feed, zodat velden met productinformatie gebruikt kunnen worden in advertenties op Facebook.

Voor O’Neill is statische remarketing getest tegenover dynamische remarketing en daaruit bleek dat de CTR verviervoudigde in de dynamische variant. Daarnaast daalde de kosten per aankoop en steeg de gemiddelde orderwaarde. Dynamische remarketing wint het dus niet alleen op relevantie, maar ook op performance!

Sander Valkonet

Head of Display

We helpen je graag!

HEB JE VRAGEN

MEER UPDATES