Tips voor Programmatic in corona tijd

blog

Op zowel Display als Video zien we in de periode 1-19 maart (alle advertisers die nu nog actief zijn en alleen NL campagnes) een duidelijke drop in CPM tarieven. Doordat veel adverteerders hun campagnes pauzeren is het veel goedkoper om bereik in te kopen binnen jouw doelgroep. De conversies in veel markten droppen wel heel duidelijk. Dit heeft tot gevolg dat de CPA toeneemt. Ook zien we een daling in CTR.

Heb je dus campagnes die er niet op gericht zijn om direct heel veel verkeer en conversies te genereren, maar vooral om jouw doelgroep met jouw merk/dienst product in aanraking te brengen? Dan kun je nu voor hetzelfde geld veel meer mensen bereiken, of hetzelfde bereik genereren met minder geld! Hieronder geven we je graag een aantal tips:

1. Maak gebruik van lage CPM tarieven

De CPM tarieven zijn super laag op het moment, als je dan toch exposure zoekt, is dit het moment.

2. Optimaliseer je campagnes

Gebruik de tijd om je campagnes en creatives te optimaliseren. Ongeveer 70% van een succesvolle campagne is afhankelijk van de creatie / communicatie.

3. Gebruik feed-based communicatie

Maak gebruik van feed-based communicatie in banners. Zo kan je zeer snel schakelen op het moment dat producten uitverkocht zijn of vestigingen openen/sluiten.

4. Wees alert met automated bidding

Wees wel alert met automated bidding, we zien sterke fluctuaties in de performance en het dagritme van mensen is plots anders. Overigens verwachten we wel dat dit op termijn uit zal vlakken.

5. Pas de call to action aan

Let op je call to action, zorg als je vestiging gesloten is dat deze aangepast is.

6. Houd je uitlevering in de gaten

We zien volumes op sommige in-market doelgroepen zakken, hou goed in de gaten of je uitlevering op peil blijft.

7. Breng je kennis op peil

Breng je kennis ook weer op peil. Google heeft erg veel webinars en cursussen bijvoorbeeld in de Skillshop. Maar je kan ook nog bijlezen op specialistische websites zoals https://adage.com/ of https://digiday.com/.

Bekijk ook:
Wat je met SEA kan doen in tijden van corona.
Wat je met Social Media kan doen in tijden van corona.
Wat je met SEO kan doen in tijden van corona.

Sander Valkonet

Head of Display

We helpen je graag!

HEB JE VRAGEN

MEER UPDATES