“Tools komen en gaan”- Eigenzinnige blik op marketing met Olav Teeuwen

blog

HEB JE VRAGEN?

Stel jezelf eens voor (naam, woonplaats, hobby’s etc.)?
Ik ben Olav Teeuwen, 29 jaar en woon in Leiden met mijn vriendin en kat. In mijn vrije tijd ben ik actief als bestuurslid bij mijn Scoutinggroep. Ook ben ik graag aan het sporten in de sportschool of aan het gamen met vrienden.

Wat is jouw functie bij Abovo Maxlead?
Mijn functie bij Maxlead is die van SEA team lead. Hierbij zorg ik voor klanten als performance marketing lead. Dit doe ik voornamelijk voor business to business (B2B) organisaties.

Wat zijn jouw belangrijkste taken binnen jouw functie?
Als performance marketing lead help ik organisaties om de resultaten via hun onlinekanalen te verbeteren. Zo ben ik vaak de schakel tussen kanaalspecialisten en product-owners. Daarnaast help ik klanten met de doorvertaling van de marketingstrategie naar een geschikte kanalen tactiek.

Waar krijg jij veel energie van en word je blij van qua werkzaamheden?
Ik krijg er veel energie van als ik kan helpen met een doorvertaling van een campagne-opdracht naar een aanpak met tactische doorvertaling. Zo zijn er inmiddels klanten die jaarlijks bij mij terugkomen om samen een campagne uit te werken en te draaien.

Kun je iets meer vertellen over jouw vakgebied en de belangrijkste ontwikkelingen hierbinnen?
Relevante content wordt steeds belangrijker. Voorheen konden we nog heel specifiek targetten en konden we succesvol zijn met een de boodschap van een product. Door de teruglopende cookie-aantallen door adblockers en ITP moeten we ons nu richten op een bredere doelgroep. Om daar rendabele campagnes mee te draaien komen we niet meer weg met een niche sales-gerichte boodschap. Content die de doelgroep verder helpt en verder converteren via buyer enablement content en tools is voor alle online kanalen een sterke strategie.

Waar denk jij dat jouw vakgebied over 5-10 jaar staat en is veranderd?
Privacy van de gebruikers wordt steeds belangrijker. Dit betekent dat adverteerders minder scherp kunnen targeten en minder (conversie-) data beschikbaar hebben. Tegelijkertijd wordt machine learning en data modeling steeds toegankelijker. Het is noodzakelijk om de gaten bij data daarmee op te vullen om goed te kunnen definiëren wat waardevolle acties op je website zijn en wat voor waarde je daaraan toekent. Dit kan worden gebruikt voor zowel een productvergelijker tot het aanvragen van een offerte.

Hoe pas jij je aan op de trends die over 5-10 jaar komen en waar zie jij potentie?
Tools komen en gaan. Het is belangrijk om die trends te volgen, maar nog belangrijker om je te blijven inleven in de gebruiker en vanuit dat oogpunt content en customer journey touchpoints uit te werken.

Welke grote veranderingen in de marketing voorspel jij die een grote rol gaan spelen in de toekomst?
Het thuiswerken is opeens voor heel veel bedrijven normaal geworden. In business to business (B2B) is het alleen maar belangrijker geworden om een consistent omnichannel verhaal te hebben. Geen verschillende verhalen bij online en offline, maar één marketingaanpak en verhaal gericht naar de gebruiker.

Wat versta jij onder eigenzinnige marketing van Abovo Maxlead? Hoe zou jij dit definiëren?
Gedreven en kanaal specialistisch overschrijdend in ons werk, waardoor we onze klanten beter helpen.

Welke veranderingen zie jij in de behoeften, wensen en gedragingen van klanten en stakeholders?
Online marketing skills zijn steeds meer de norm. Dit betekent dat bedrijven zelf mensen aannemen voor het beheren van hun online marketingkanalen. De rol van bureaus zal verschuiven van een uitvoerende naar coachende rol. De uitdaging voor bureaus zal liggen in het behouden van hun expertise, terwijl het uitvoerende en specialistische werk grotendeels naar de klantzijde zal verschuift.

Welke merken/ bedrijven zie jij in de toekomst succesvoller worden of zijn een inspiratiebron voor Abovo Maxlead?Bedrijven die zich niet blindstaren op de dagelijkse rendement cijfers zoals Return-on-ad-spend (ROAS) of Cost-per-lead (CPL). Denk bij business to consumer (B2C) aan bedrijven zoals ‘Coolblue’ en ‘Independer’ die met hun educatieve content de gebruikers verder helpt. In business to business (B2B) kun je denken aan partijen zoals ‘Hubspot’ of ‘Visma’.

Olav Teeuwen

We helpen je graag!

HEB JE VRAGEN

MEER UPDATES