Waarom je juist nu moet adverteren op LinkedIn

blog

LinkedIn is flink aan het groeien! Het vooral zakelijke social platform liep enige tijd achter op zijn grote social broers Facebook, Instagram en Snapchat. Maar 2019 is het jaar waarin LinkedIn echt als volwaardig social kanaal op de kaart gezet wordt. Zo is bijvoorbeeld de campaign manager tool overgegaan op een nieuwe objective-based advertising experience. Het platform gaat hiermee de campagne opzet van Facebook en Snapchat achterna en daarom moet LinkedIn advertising juist nu op de marketing agenda gezet worden!

Interesse targeting

Begin dit jaar zijn interesses geïntroduceerd als extra targeting mogelijkheid binnen LinkedIn. Hiermee kun je op verschillende member groups targeten en op meer dan 200 specifieke interesses van LinkedIn members zoals marketing & advertising of customer experience topics.

Door de overname van Microsoft was het wachten op wanneer er verschillende producten van de softwaregigant gekoppeld zouden worden. De search data vanuit Bing worden ook steeds groter en het is daarom ook een logische stap om dit te koppelen aan hun social media platform. De integratie tussen de search data van Bing en LinkedIn targeting worden daarom ook doorgevoerd. Door deze integratie wordt de interesse targeting vanuit LinkedIn een stuk sterker en specifieker.

Nieuwe optimalisaties

De vorm van interesse targeting is heel breed en dus meer gericht op awareness, dit maakte de weg vrij om de hele awareness, consideration en conversion funnel te creëren en te optimaliseren. Kort na de introductie van interesses is daarom ook de nieuwe objective- based advertising experience geïntroduceerd en is het straks mogelijk om net als op de andere social kanalen op awareness te sturen, maar om daarnaast ook op specifieke acties op de website of sollicitaties te sturen.

Lookalikes

Naast bovenstaande nieuwe features is het ook mogelijk om van bestaande opgebouwde doelgroepen zoals matched lists of website audiences een lookalike te maken. Hierdoor kun je personen targeten die bijvoorbeeld heel erg lijken op die persoon die net dat ene belangrijke formulier op jouw website heeft ingevuld of op personen die heel erg lijken op jouw huidige klanten.
Waar deze mogelijkheid voor Facebook en Instagram al redelijk standaard was, is deze targeting mogelijkheid sinds kort ook voor Snapchat uitgerold en is LinkedIn dus het volgende social media kanaal die dit aanbiedt.

Daarnaast heeft LinkedIn sinds kort bekend gemaakt dat er meerdere social reactions komen onder een post. Hierbij volgt LinkedIn Facebook, die dit met succes introduceerde in 2016.

Deze nieuwe reacties worden op dit moment wereldwijd uitgerold. Eén ding is zeker; LinkedIn maakt dit jaar grote veranderingen door, dat is wel duidelijk!

Wil je brainstormen over de marketing mogelijkheden op LinkedIn? Wij denken graag met je mee.

Mike Verbruggen

Sr. Social Ads Specialist

We helpen je graag!

HEB JE VRAGEN

MEER UPDATES