Wat je met SEA kan doen in tijden van corona

blog

HEB JE VRAGEN?

De huidige situatie kan voor jouw merk of bedrijf zakelijk enorme impact hebben. Zeker in bepaalde branches is het nu zeer complex om te kunnen blijven ondernemen. Voor anderen is het juist belangrijk om je product of dienst goed kenbaar te maken of is het van belang om klanten snel op de hoogte te brengen van wat er binnen de organisatie speelt. 

Wat is nu belangrijk voor jouw SEA campagnes? Waar moet op je letten? In deze uitdagende tijd geven we je graag een aantal tips.

1. Pas conversiedoelstellingen aan

Wanneer je in de data ziet dat er nog wel verkeer naar de site komt (of zelfs een toename) maar de conversies uitblijven dan kan dit wijzen op dat de consument wel interesse heeft maar op dit moment beperkt is in bezoek aan een winkel. Ons advies is dan ook pas de conversiedoelstelling aan:

a. Plan nu een afspraak → download een brochure
b. Plan nu een afspraak → bel met een van onze specialisten

2. Stimuleer bezorging

Stimuleer bezorging in plaats van een bezoek aan de winkel:

a. Verruim ‘niet goed geld terug’ voorwaarden
b. Verlaag de verzendkosten

3. Pas je ad copy aan

Zorg ervoor dat je ad copy aansluit bij nieuwe of tijdelijke teksten op je website. Vergeet sitelink en callout extensies niet!

4. Controleer zoektermen

Controleer of er corona gerelateerde zoektermen in je search terms opduiken. Misschien heeft je klant of doelgroep wel vragen waar je zelf helemaal niet aan gedacht hebt.

5. Informeer je klant

Informeer over openingen/sluitingen van vestigingen wanneer mensen hiernaar zoeken.

6. Smart bidding

Maak je gebruik van smart bidding? Houd dan je resultaten extra goed in de gaten! Kan Google de impact van het corona virus goed inschatten op je advertentiedoelstellingen?

7. Bid adjustments

Doordat veel mensen nu thuis werken en zoeken ze wellicht op andere tijden naar jouw product of dienst, kijk goed naar bid adjustments op dag & tijd niveau. Het zou zo maar kunnen zijn dat mensen nu doordeweeks zoeken tijdens kantoortijden in plaats van in het weekend of s’avonds.

Wij denken graag met je mee. Neem contact op met jouw contactpersoon bij Maxlead of bel naar 071 542 53 06.

Bekijk ook:
Wat je met SEO kan doen in tijden van corona.
Wat je met Social Media kan doen in tijden van corona.
Tips voor Programmatic in corona tijd.

Maurice Kaan

Account Strategist

We helpen je graag!

HEB JE VRAGEN

over ?

MEER UPDATES