Wat je met SEO kan doen in tijden van corona

blog

De huidige situatie kan voor jouw merk of bedrijf zakelijk enorme impact hebben. Zeker in bepaalde branches is het nu zeer complex om te kunnen blijven ondernemen. Voor anderen is het juist belangrijk om je product of dienst goed kenbaar te maken of is het van belang om klanten snel op de hoogte te brengen van wat er binnen de organisatie speelt.

Wat is nu belangrijk voor jouw SEO strategie? En wat kan je nu doen? In deze uitdagende tijd geven we je graag een aantal tips.

1. Pas openingstijden aan

Heb je aangepaste openingstijden door Covid-19? Laat klanten niet voor een dichte deur staan! Pas je openingstijden aan op lokale platformen als Google My Business, Facebook, Yelp, Foursquare.

2. Ga door met SEO

SEO heeft tijd nodig, ga dus gewoon door met SEO werkzaamheden. Als iedereen weer up and running is, is jouw website geoptimaliseerd voor zoekmachines waardoor je een streepje voor hebt op je concurrenten. En je wellicht al de eerste resultaten gaat zien.

3. Schrijf nieuwe content

Nu tijd over? Ga teksten schrijven! Dat was je al een tijdje voor je uit aan het schuiven! En die zijn dan misschien wel zo goed, dat je ze kunt delen met andere vakgenoten waardoor ze naar jouw content gaan linken.

4. Zet een update op je website

Schrijf een update op de website over Covid-19. Op wat voor manier het jouw sector of jouw klanten beïnvloedt? Geef tips. Eigenlijk precies zoals wij nu doen voor jou.

5. Fris je kennis op

Doe een online cursus of training om je kennis wat op te frissen of naar een hoger niveau te brengen! En dan liefst eentje die net buiten je eigen werkzaamheden ligt. Deze bijvoorbeeld: https://moz.com/beginners-guide-to-seo. Als we dan weer virusvrij zijn is het makkelijker sparren met je stakeholders.

6. Haak in op de huidige situatie

Gebruik de extra tijd die je hebt om positief in te haken op de corona crisis om zo wat PR aandacht te creëren (en backlinks voor meer autoriteit)!

7. Wees duidelijk naar je klanten

En wees op je website heel erg duidelijk naar je klanten toe met een FAQ o.i.d. over geplande evenementen, lopende acties, vouchers.

8. Zie kansen en mogelijkheden

Kijk als bedrijf zijnde naar hoe jij andere mensen kan helpen door bijvoorbeeld thuis oefeningen aan te bieden. Misschien kan je er geen geld mee verdienen maar probeer goodwill te kweken of in de picture te blijven. Als sportwinkel of fitnessketen kan je iets met thuis fitness of sporten doen. Voetbalclubs organiseren momenteel FIFA toernooien, zetten extra content live van historische wedstrijden. Wielrenners zetten toernooien op die je op hometrainers kunt doen.

9. Informeer over jouw maatregelen

Heb je een webshop met fysieke stores? Informeer je klanten over hoe je omgaat met de Corona maatregelen en dat ze nu online bij je kunnen shoppen in plaats van in de winkel door bijvoorbeeld gratis verzending aan te bieden met code #staysafe.

Wij denken graag met je mee. Neem contact op met jouw contactpersoon bij Maxlead of bel naar 071 542 53 06.

Bekijk ook:
Wat je met SEA kan doen in tijden van corona.
Wat je met Social Media kan doen in tijden van corona.
Tips voor Programmatic in corona tijd.

Olinda Luksen

Head of SEO

We helpen je graag!

HEB JE VRAGEN

over ?

MEER UPDATES