What’s next in Content Marketing?

blog

Welke ontwikkelingen hebben  impact op Content Marketing? Onze specialisten zetten de belangrijkste voor je op een rij.

Video en audio blijven belangrijk 

Vooral nu we door Covid alles online móeten kopen, is een goede videostrategie key! Neem bijvoorbeeld productvideo’s om de productfotografie op je website te ondersteunen: nu tijdens Covid een goede toevoeging om consumenten beter kennis te laten maken met je product, maar ook daarna zeker nog handig. Ook de podcast blijft dit jaar een trend en is een goed medium om je thought-leadership strategie op te manifesteren en een discussie met je publiek te starten.     

Houd je marketingmix relevant

Het is weer tijd om kritisch naar je marketingmix te kijken. Werken alle kanalen die je inzet nog wel en sluiten ze nog wel aan bij je doelgroep? Het is ook de tijd om weer rond te kijken en je marketingmix wellicht uit te breiden met nieuwe mogelijkheden? 

Boodschap: van samenwerken naar het verwezenlijken van je eigen doelen

Coca Cola; ieder merk kopieert hun boodschap. Waar ze afgelopen jaren nog focusten op het grote thema saamhorigheid met “Share a coke with…” verschuiven ze nu langzaam naar een individualistischere boodschap: het verwezenlijken van je eigen doelen. Mark my words: de “samen” en “ons” campagnes in de wereld gaan nu ook langzaam ook die kant op. Tijd om de bandwagon voor te zijn ;). 

B2B: Versterk je klantrelatie met organische social media

Het opstarten duurt even; maar dan heb je ook wat! Met een sterke organische social media strategie ondersteun je de salesafdeling en bevorder je de klantrelatie. Op je organische kanalen deel je content die de salesafdeling weer met de doelgroep kan delen, versterk je klantrelaties met thought leadership interviews, berichten over jullie samenwerking en waardevolle productupdates en insights, en inspireer je prospects met testimonials en productinformatie.

Dina Bemelmans

Content Consultant

We helpen je graag!

HEB JE VRAGEN

MEER UPDATES