What’s next in Social Media?

blog

Welke ontwikkelingen gaan binnen Social Media impact maken? Onze specialisten zetten de belangrijkste voor je op een rij.

IOS14 update 

De verandering van Apple binnen iOS14 gaat een grote impact hebben op de metingen binnen de social kanalen. Elke app op iOS14 moet actief toestemming vragen aan gebruikers om ze te ‘tracken’. Aangezien 90% van het social verkeer vanuit een app komt, zal dit een grote impact hebben. Hoe groot deze impact zal zijn, dat weten we nog niet. De techgiganten zullen met oplossingen moeten komen om deze problemen op te lossen. Een voorbeeld van deze veranderingen is wat Facebook bijvoorbeeld doet met het prioriteren van maximaal 8 conversie events per domein. Ook attributie windows gaan veranderen waardoor dit ook impact zal hebben op de conversiecijfers. We gaan de ontwikkelingen goed in de gaten houden. Ons advies: heroverweeg je ads campagnes, denk goed na over welke conversie events voor jou belangrijk zijn en bekijk goed wat de veranderingen op dit gebied voor jouw campagnes gaan doen.

Shorten the funnel

De shopping experience is van offline naar online verplaatst door COVID-19. Daardoor is het alleen maar logisch dat de webshops het afgelopen jaar als paddestoelen uit de grond zijn geschoten. De shopping button op instagram, facebook marketplaces / shops en direct in-app afrekenen op instagram bieden al een directe oplossing voor het inkorten van de funnel. Uiteraard is dit helemaal veilig en hiermee vervalt de stap naar de website waardoor de shopping funnel een stuk korter wordt en binnen de kanalen blijft. Zeer goed voor de ‘shopping experience’ en zal een positieve impact hebben op het aantal sales.

Opmars nieuwe kanalen

Waar Facebook al onder vuur ligt bij een handelscommissie wegens misbruik van hun machtspositie met platformen als Facebook, Instagram en Whatsapp, biedt dit mogelijkheden voor de “kleinere” kanalen als Snapchat, Pinterest, LinkedIn en TikTok. Deze laatste heeft een hele grote groei doorgemaakt met het aantal gebruikers in 2020 tijdens de lockdown. Inmiddels maken 1,7 miljoen Nederlanders gebruik van TikTok, een groei van 149 procent in een jaar. Ook komend jaar gaan deze kanalen hun plek weer veroveren in de marketingwereld. En zijn het goede kanalen als aanvulling in de mix voor zowel upper als lower funnel.

Mike Verbruggen

Sr. Social Ads Specialist

We helpen je graag!

HEB JE VRAGEN

MEER UPDATES