Basic-Fit

Basic-Fit verhoogt merkinteresse door de inzet van YouTube video ads in alle fases.

cases

Maxlead helpt Basic-Fit met het opzetten en meetbaar maken (via een Brandlift Study) van een grootschalige YouTube advertising campagne.

Wie

Basic-Fit

Wat

Basic-Fit verhoogt merkinteresse door de inzet van YouTube video ads in alle fases.

Hoe

Een grootschalige YouTube advertising campagne

Vraag van de klant

WAT

Dagelijks werkt Basic-Fit aan het leuker en vooral toegankelijker maken van sporten voor iedereen. Om dit te realiseren hebben zij inmiddels meer dan 600 fitnessclubs in 5 Europese landen. Met dit indrukwekkend aantal locaties en landen is het een uitdaging voor Basic-Fit om hun sportaanbod bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen. Want hoe zorg je ervoor dat de juiste potentiële klanten een zo relevant en interessant mogelijke boodschap ontvangen? 

Vraag van de klant

Als onderdeel van de totale Basic-Fit campagne onder de paraplu ‘Open To All’ heeft Maxlead een grootschalige YouTube campagne met geavanceerde doelgroepen ingezet. Waarom? Omdat het adverteren met online video’s een zeer effectieve manier is om jouw (jonge) doelgroep te bereiken. Het doel? 525.000 views genereren en de merkinteresse (brand interest) voor Basic-Fit meetbaar maken door middel van een Brandlift Study.

Onze werkwijze

HOE

De strategie voor de volledige Basic-Fit campagne is gebaseerd op het Touch, Tell en Sell model, waarin voor elke afzonderlijke fase een passende mix is bepaald. De YouTube campagne richtte zich op een specifieke doelgroep van zowel mannen als vrouwen tussen de 18 en 34 jaar. In het huidige medialandschap waarin TV plaats maakt voor online, speelt het YouTube platform een steeds belangrijkere rol in het bereiken van deze doelgroep. Het Touch, Tell en Sell model stelde ons in staat om de communicatie met bijbehorende landingspagina’s goed af te stemmen op de fase waarin de consument zich bevindt. Om dit te realiseren hebben wij gebruik gemaakt van geavanceerde doelgroepen die door Google beschikbaar zijn gesteld. Dit hebben wij gedaan om betere segmenten te maken en nog specifieker te targeten. Voor de opzet van de campagne hebben we Display & Video 360 gebruikt. In elke fase van het Touch, Tell, Sell model kregen de doelgroepen verschillende soorten video’s te zien met verschillende video lengtes.

Consumenten die nog niet helemaal bekend waren met het aanbod van Basic-Fit werden in de Touch fase getarget met ‘Custom Affinity’ en ‘In-Market’ doelgroepen. Deze doelgroepen werden gecreëerd op basis van relevante affiniteiten (fitness, gezond eten, sportliefhebbers) en daadwerkelijke interesse voor gerelateerde fitness producten en services. In de Tell fase oriënteerden consumenten zich op allerlei fitness opties, soms al gericht op Basic-Fit. In deze fase is er getarget op ‘Similar Users’, ‘Custom Intent’ en ‘Viewed video as ad’ doelgroepen. Dit zijn doelgroepen die vergelijkbaar zijn met eerdere groepen, gezocht hebben op Basic-Fit zoekwoorden en die de YouTube video al een keer gezien hebben. Om de consumenten net dat extra zetje te geven is er in de Sell fase remarketing uitgevoerd bij consumenten die bepaalde interactie hebben getoond op de Basic-Fit website.

85% van de mensen die Search gebruiken, gebruiken ook Youtube.

RESULTATEN

De resultaten van de YouTube campagne waren boven verwachting en hebben de van tevoren gestelde doelstellingen overtroffen. In totaal zijn er meer dan 2.4 miljoen impressies gegenereerd waar uiteindelijk 853.194 views uit zijn gekomen, 63% hoger dan het initiële doel. Daarbij is het ook gelukt de View Through Rates (VTR) met 29% te verhogen. Dit was vooral te danken aan de ‘Custom Affinity’ en ‘Customer Intent’ doelgroepen die zorgden voor een hogere campagne relevantie.

Dankzij de YouTube campagne is er ook een brandlift van 20.8% gerealiseerd op brand zoekwoorden in Google Search, een direct effect van de campagne. Indirect zullen meer organische zoekresultaten uiteindelijk resulteren in meer websitebezoek en conversies.

Ben je na het lezen van deze case geïnteresseerd geraakt in de mogelijkheden van adverteren via YouTube voor jouw bedrijf? Neem dan een kijkje op onze YouTube advertising pagina.

Maurits Abrahamjan

Display Consultant

We helpen je graag!

HEB JE VRAGEN OVER

over deze case?

MEER CASES