ledinbouwspotsleds.nl

E-commerce case: In één jaar tijd 60% meer omzet door SEO

cases

Maxlead helpt klant Ledinbouwspotsleds.nl met e-commerce SEO vraagstukken: hoe groeien we door en professionaliseren we in een extreem competitieve markt? In deze case belichten we dit project.

Wie

Ledinbouwspotsleds.nl

Wat

Bouwen aan de continuïteit van Ledinbouwspotsleds.nl

Hoe

Een lange termijn SEO strategie

Vraag van de klant

WAT

SEO is een langetermijnstrategie waarbij geduld, aanpassingsvermogen en hard werk nodig zijn. In dit geval werd het volhouden beloond met constante groei van organische bezoekers en omzet. In deze case nemen we je mee:

 • Wat was precies de vraag van de klant?
 • Hoe pakten we het proces aan (werkwijze)?
 • En wat hebben we bereikt en geleerd?
Vraag van de klant
Bij de start van onze SEO werkzaamheden tweeënhalf jaar geleden had de klant meerdere webshops. Een daarvan was een webshop voor binnenverlichting (ledinbouwspotsleds.nl), een markt met enorm veel concurrentie, hoge CPCs (cost per clicks) en overvolle SERPs (Search Engine Result Pages). Deze webshop toonde veel potentie en daarom wilde de klant met een professionele SEO strategie verder bouwen aan de continuïteit van zijn bedrijf. De vraag was simpel: Hoe krijg ik meer omzet door middel van een lange termijn SEO strategie?

Onze werkwijze

HOE

We begonnen aan dit SEO traject volgens onze vaste werkwijze:

 • Een SEO quickscan om snel verbeterpunten bloot te leggen
 • Roadmap met actiepunten geordend op basis van impact
 • Doelgroep- en zoekwoordenonderzoek
 • Start werkzaamheden
 • Continue rapportage op belangrijkste KPI’s: organisch verkeer & omzet als eerste prioriteiten

Ons SEO plan van aanpak

2 maanden na aanvang startten we met het aanpassen van de website, waarbij een zoekwoordenonderzoek aan de basis lag. Op basis van de uitkomsten voerden we stapsgewijs verschillende SEO optimalisaties door:

 • UX en mobielvriendelijkheid
 • Websitestructuur en vullen van de ‘content gap’
 • Kwalitatieve outreach
Websitestructuur en content gaps
Naast de verbeteringen op UX-vlak werd in de beginfase vol ingezet op het verbeteren van de websitestructuur en toevoegen van content. Er was eigenlijk niet echt sprake van structuur, en dus maakten we silo’s van de productcategorieën en vulden deze met content. Naast de ‘hygiene-content’ werd flink in advies pagina’s geïnvesteerd over bijvoorbeeld het installeren van verlichting of het kiezen van de juiste verlichting voor elke ruimte in huis. Hiermee richtten we ons op potentiële klanten hoger in de funnel, die misschien niet gelijk overgaan tot aankoop, maar die daarmee wel vertrouwen krijgen in de kennis en kunde van deze webshop. Het aanpassen van de structuur van de website, het optimaliseren van bestaande content en schrijven van nieuwe content gebeurde op basis van het zoekwoordenonderzoek. Zo vulden we de ‘content gap’ tussen het zoekgedrag en de content op de website. In samenwerking met de klant werd zelfs een nieuw product, waar veel op gezocht werd, geïntroduceerd. Inmiddels is dit een van de best verkopende producten.

Kwalitatieve outreach
Na vijf maanden van optimalisatieslagen was de tijd rijp voor het outreach-traject, de laatste fase in onze SEO strategie, maar daarom niet minder essentieel. Waarom is outreach zo belangrijk en waarom begonnen we hier nu pas mee? Autoriteit is nog steeds een van de belangrijkste ranking factoren en door middel van outreach bouw je autoriteit op. Hoe hoger de autoriteit van jouw website, des te makkelijker je hoog scoort in de organische resultaten van een zoekmachine. Voordat je met outreach begint is het wel belangrijk dat je de zaakjes op je website goed op orde hebt, weet op welke zoekwoorden je je gaat richten en daar ook goede content voor geschreven hebt.

Onze outreach-strategie bestond uit artikel marketing, het aanbieden van blogs op externe websites. Speerpunten hierbij waren kwaliteit en relevantie. Hoe betrouwbaarder en relevanter de website die naar jou linkt, hoe meer je er aan hebt. Doordat het outreach-project gericht werd ingezet op de content die eerder geoptimaliseerd was, verdubbelden we de impact. Over de voortgang van plaatsingen werd transparant gerapporteerd in een outreach rapportage.

SEO staat voor 'lange adem'

RESULTATEN

De eerste resultaten zagen we na 8 maanden, en waren op te breken in:

 • Verbeteringen in rankings door content optimalisaties en outreach
 • Meer relevant verkeer door die hogere rankings
 • Meer omzet uit dat verkeer
 • Een stijging in domein autoriteit

SEO staat voor ‘lange adem’
Uiteindelijk duurde het een half jaar voordat we de eerste resultaten zagen, na een jaar kwam het grote succes. Al die tijd werd wel vastgehouden aan de strategie die vooraf was afgesproken en gingen we uiteraard gewoon door met waar we al die tijd mee bezig waren: het schrijven van nieuwe SEO content, vergroten van de autoriteit voor het verbeteren van de rankings en het optimaliseren van de UX en gebruiksvriendelijkheid van de website. Uiteindelijk werd dit doorzettingsvermogen beloond met 60% meer omzet in één jaar tijd. Deze groei zette zich in het jaar daarna alleen nog maar verder door en werden nieuwe records verbroken.

Een succesvolle SEO-strategie kan vaak om een lange adem vragen. Geduld is daarom belangrijk. Uiteindelijk kan de juiste SEO-strategie een duurzame manier zijn om zeer veel extra verkeer te genereren naar je website. Deze case toont ook maar weer eens aan dat UX een onmisbaar onderdeel is van je SEO activiteiten.

De concurrentie in de markt en de autoriteit van een website bepalen veelal hoe lang het duurt voordat resultaten geboekt kunnen worden. Soms behalen we met SEO binnen een paar weken al goede resultaten en vaak duurt het langer, zoals bij deze klant het geval was.

Barrie Höster

SEO Consultant

We helpen je graag!

HEB JE VRAGEN

OVER deze case?

MEER CASES