Jurofoon

Jurofoon: de juiste content voor juridisch advies

cases

Maxlead helpt KWF met het verspreiden van de ‘Smeren, Kleren, Weren’ campagneboodschap via een dynamische display campagne geautomatiseerd op de zon.

Wie

Jurofoon

Wat

De juiste content voor juridisch advies

Hoe

Creatie van goed vindbare en makkelijk leesbare content

Vraag van de klant

WAT

JuroFoon levert snel en hoogwaardig juridisch advies aan zowel particulieren als ondernemers. De website bevatte dan ook veel informatie voor verschillende doelgroepen over uiteenlopende juridische onderwerpen. Helaas was veel van de content verouderd doordat de wetgeving regelmatig wordt aangepast. 

Daarnaast is juridische taal lang niet voor iedereen gesneden koek, het jargon moest daarom zo snel mogelijk de digitale deur uit.

Vraag van de klant

Kortom: hoogste tijd om het juridisch oerwoud toegankelijker te maken met goed vindbare en makkelijk leesbare content. Kernvragen hierbij waren: wat wil de doelgroep weten? En wanneer? Oftewel: wat is relevante content voor de lezer?

Onze werkwijze

HOE

Zoekwoordenonderzoek

De eerste stap voor het creëren van relevante content was een zoekwoordenonderzoek per juridisch onderwerp. Hierdoor werd inzichtelijk welke termen mensen gebruiken als ze informatie zoeken over juridische problemen, jargon scoort hierbij niet hoog. Uit het onderzoek bleek ook dat er sprake is van ‘seasonality’ in het gebruik van zoektermen. Wist je bijvoorbeeld dat informatie over scheidingen vaak rond de kerstdagen en vlak na de zomervakantie wordt geraadpleegd? Op dat moment wil je dus goed vindbaar zijn op dit onderwerp.

Vernieuwingsslag

De volgende stap was het inventariseren, updaten en ordenen van de onderwerpen en bijbehorende content. Hierbij werd o.a. gekeken naar welke artikelen het goed deden in de nieuwsbrief, de sessietijd op de verschillende pagina’s en de betrokkenheid op social media. Naast het verhogen van de contentkwaliteit was het zaak geen organisch verkeer te verliezen met de overgang naar de nieuwe website die ook op de agenda stond.

Training van het personeel

Het mooie aan Jurofoon is dat alle artikelen worden geschreven door juristen zelf, door mensen die er écht verstand van hebben. Deze juristen zijn door Maxlead getraind in het kiezen van relevante onderwerpen en het schrijven van goede artikelen. 

Wanneer het artikel klaar is, doet de contentafdeling een laatste redactieslag voor publicatie. Om te zorgen dat JuroFoon op de actualiteiten kan inspelen en zo relevant kan blijven is er een blog. Wekelijks worden hier nieuwe onderwerpen aangesneden.

Samen werken aan de juiste content.

RESULTATEN

Centraal in de organisatie

Content heeft bij JuroFoon een centrale plek in de organisatie. Hierdoor kunnen er continu  goede artikelen worden ontwikkeld die mensen echt aanspreken en verder helpen. De combinatie van sterke en goed leesbare content met een longtail strategie zorgt voor een goede vindbaarheid en autoriteit. Zo worden de artikelen regelmatig aangehaald door landelijke dagbladen. De verwachting is dan ook dat het organisch verkeer verder zal toenemen.

Getraind & gestructureerd

JuroFoon heeft een goed getraind content team en een website vol relevante, duidelijke en up-to-date informatie. Voor 2017 is er een strategisch plan gemaakt om de website verder door te ontwikkelen en de ‘content gaps’ verder op te vullen. Onderdeel van dit plan is een contentkalender om de productie van nieuwe informatie en artikelen in goede banen te leiden.

(Geheugen)steuntje in de rug

Speciaal voor de juristen is er vanuit Maxlead een stappenplan & informatieve poster gemaakt die ondersteuning biedt bij het schrijven van goede artikelen.. Hier staan bijvoorbeeld tips in hoe je jargon vermijdt en hoe een goede titel eruit ziet. Daarnaast zijn er 4 typen content opgesteld. Ieder type heeft zijn eigen schrijfdoel met bijbehorende KPI’s.

Poster JuroFoon contentstrategieKaartje JuroFoon contentstrategie

Marisse Douma

Content Marketing Consultant

We helpen je graag!

HEB JE VRAGEN

over deze case?

MEER CASES