dru.nl

Lokale pagina’s voor meer zichtbare dealers

cases

Dealers zijn voor DRU erg belangrijk; zij verkopen de haarden aan de uiteindelijke consument. DRU helpt dealers met leads en organische zichtbaarheid wat op de langere termijn tot een win-winsituatie leidt.

Wie

DRU

Wat

Lokale pagina’s voor meer zichtbare dealers

Hoe

Indexeerbaarheid verhogen

Vraag van de klant

WAT

Veel zoekopdrachten worden door lokale factoren beïnvloed en met een dealernetwerk zoals die van DRU is lokale vindbaarheid van groot belang.

Vraag van de klant

Eerder waren de dealerpagina’s alleen te vinden via de XML-sitemap (los aan te melden bij Google, niet zichtbaar voor bezoekers) en via de dealerzoekfunctie op de site. Dit zou de controle op zoekresultaten binnen de site verbeteren, maar helaas werd het er buiten de site niet beter op. De vindbaarheid was slecht en de pagina’s kregen weinig prioriteit door het ontbreken van interne links.

Onze werkwijze

HOE

De eerste prioriteit was het beter indexeerbaar maken van de bestaande dealerpagina’s. Dit deden we door het maken van een opsomming van provincies en door daaronder de plaatspagina’s met minimaal één dealer te hangen.

De provincie-opsomming kwam onder de normale zoekfunctionaliteit, zodat een bezoeker nog altijd de keuze had voor de gebruiksvriendelijke optie (en Google de pagina’s dus veel makkelijker zou kunnen vinden). Het invullen van provincie en plaatspagina’s was makkelijk, omdat de benodigde gegevens al bekend waren in het CMS.

DRU heeft niet in elke plaats een dealer, maar veel lokale zoekopdrachten worden door lokale factoren beïnvloed, dus juist daar wil je dan ook zichtbaar willen zijn met je dealerpagina’s.

Met behulp van Google Analytics hebben we gekeken vanuit welke plaatsen het meest gezocht werd en hier de plaatsen mét dealer uitgehaald. Zo hielden we een werkbare lijst over van plaatsen waar het vanuit de data zin zou hebben om een relevante pagina over te schrijven. Daarbij gaf een dergelijke lijst gelijk een prioriteit aan. Zo konden we de pagina’s met het meeste ‘nut’ als eerste live zetten.

Per plaats werd een pagina aangemaakt en een tekst geschreven met links naar de dichtstbijzijnde DRU Inspiration Shops (belangrijke dealers voor DRU) en een opsomming naar de dichtstbijzijnde dealers. Het aantal van die dichtstbijzijnde dealers kunnen in het CMS gecontroleerd worden door een straal aan te geven ten opzichte van de opgegeven Google Maps coördinaten.

Op de provinciepagina’s is het verschil tussen plaatsen met dealer en de plaatsen zonder dealer (de extra aangemaakte pagina’s) voor de bezoeker niet te zien. Voor een dealernetwerk is lokale vindbaarheid van groot belang.

RESULTATEN

  • Meer plaatsen hebben zichtbare drufire.com resultaten gekregen.
  • Het aantal impressies van dealerpagina’s is year over year ruim verdubbeld.
  • Het aantal kliks naar dealerpagina’s is year over year bijna verdubbeld.
  • Dealersites ‘winnen’ nog steeds van DRU dealerpagina’s, maar hebben in veel gevallen wel relevant gezelschap gekregen van DRU pagina’s.

Peter van Marwijk

Sr. SEO Consultant

We helpen je graag!

HEB JE VRAGEN OVER

over deze case?

MEER CASES