Carglass

Nieuw design vestigingenpagina’s Carglass® op basis van SEO inzichten

cases

Met behulp van het Maxlead webdesign- en SEO-team kregen de store locator pagina en vestigingenpagina’s van Carglass® een make-over waardoor de conversieratio’s gestegen zijn.

Wie

Carglass

Wat

Nieuw design vestigingenpagina’s Carglass® op basis van SEO inzichten

Hoe

Pagina’s 100% SEO-proof maken

Vraag van de klant

WAT

Carglass® Nederland beschikt over 50+ vestigingen (service centers) door heel Nederland waar je je autoruit kunt laten repareren of vervangen. Sinds enige tijd zijn daar extra diensten aan toegevoegd zoals kleine autoschade reparaties, autoruitfolie plaatsen en ruitenwissers laten vervangen.

De vestigingenpagina’s hadden door de komst van de nieuwe diensten een upgrade nodig; pagina’s waren gedateerd waardoor het nieuwe aanbod en extra conversiepunten geen plaats hadden in de huidige situatie.

Vraag van de klant

De store locator pagina (voorpagina ‘zoeken naar vestiging’) was niet SEO proof waardoor de vestigingenpagina’s geen ‘crawlable’ link hadden voor zoekmachinespiders en daardoor geen autoriteit konden opbouwen via de sitestructuur. De pagina’s hadden wel links vanuit een HTML sitemap, Google My Business listings, Facebook Locations en andere local directories waardoor deze wel waren geïndexeerd en organisch verkeer kregen via de zoekmachines.

Kortom, voldoende aanleiding voor een nieuw design voor de vestigingen- en store locator pagina’s.

Onze werkwijze

HOE

Ondanks het doel van enkel een frisse nieuwe jas voor de lokale pagina’s, wilden we als digital partner van Carglass® wel dat de pagina’s 100% SEO-proof zouden zijn, en maximaal ingezet konden worden voor de Google Ads campagnes. Minimale wensen en vereisten werden door onze SEO- en SEA-consultant op papier gezet met visuele voorbeelden. De SEO-consultant heeft tijdens het traject gefungeerd als projectleider.

Na een eerste briefing en goedkeuring van wireframes voor desktop en mobiel, konden onze designers aan de slag met de designs.

De URL’s bleven gelijk aan het oude design waardoor een migratie niet nodig was, enkel de upgrade van het design.

Minimale eisen vanuit SEO optiek voor store-locator pagina:

 • Store locator pagina een volgbare link vanuit de sitestructuur geven
 • Links naar de vestigingenpagina’s die volgbaar zijn voor zoekmachinespiders

Minimale eisen vanuit SEO optiek voor vestigingen-pagina’s:

 • Unieke title-tag, meta description, URL, Headings
 • NAW-gegevens
 • Openingstijden
 • USP’s per vestiging
 • Dienstenaanbod per vestiging (interne links vanuit de vestigingen-pagina’s naar de belangrijkste diensten- en productenpagina’s)
 • Voldoende ruimte voor tekst
 • Meer en beter beeldmateriaal per vestiging (gemaakt door onze eigen fotografe)
 • Unieke reviews per vestiging
 • Local Business structured data

RESULTATEN

Door het werken met eigen designers binnen Maxlead en het op locatie werken bij Carglass®, waren de lijntjes kort waardoor snelle schakeling mogelijk was. Het nieuwe design kon zo relatief snel live worden gezet.

Store locator pagina:
https://www.carglass.nl/vestigingen/
Voorbeeld van een vestigingenpagina:
https://www.carglass.nl/vestigingen/den-haag/

Het doel van Carglass® was alleen een upgrade van de verouderde vestigingenpagina’s door de komst van nieuwe diensten.
Maar het nieuwe design heeft er ook voor gezorgd dat de conversieratio is toegenomen in vergelijking met vorig jaar (periode april t/m juni):

 • ‘KAS’ (Kleine Auto Schade) YoY +44%
 • ‘GLAS’ (Ruitreparatie en -vervanging) YoY +13%

Een mooi en groot cadeau waar eigenlijk niet de focus op lag.

Ben je na het lezen van deze case benieuwd of jouw vestigingen- en/of store locator pagina’s op basis van SEO inzichten wel een upgrade kunnen gebruiken? Neem vrijblijvend contact op met onze Local SEO expert Nina van der Hoeven of lees meer op de pagina Local SEO.

Nina van der Hoeven

We helpen je graag!

HEB JE VRAGEN OVER

OVER DEZE CASE?

MEER CASES