Shred-it

Shred-it: lokalisatie voor meer websiteverkeer

CASES

Maxlead helpt Shred-it met het optimaliseren van lokale content samen met een internationaal netwerk van vertalers en copywriters.

Wie

Shred-it

Wat

Lokalisatie voor meer webverkeer

Hoe

Optimaliseren van lokale content

Vraag van de klant

WAT

Shred-it, momenteel de wereldleider op het gebied datavernietigingsdiensten zoals vertrouwelijke documenten, archief en harde schijven, wil haar Europese concurrentiepositie verstevigen en uitbreiden. In Europa hebben een aantal landen een eigen domein en al die websites worden individueel geoptimaliseerd voor Shred-it’s dienstenpakket. Maxlead draagt zorg voor de websites van: 1. Duitsland, 2. Frankrijk 3. Nederland en 4. België.

Vraag van de klant

De uitdaging voor Maxlead is het organisch verkeer voor deze domeinen vergroten, het verbeteren van de conversiepercentages en de websites optimaliseren voor de lokale gebruiker en potentiële klant.

Onze werkwijze

HOE

Het kernwoord voor de Shred-it domeinen is volgens Maxlead ‘lokalisatie’.
Lokalisatie voor Shred-it houdt in dat de diensten geoptimaliseerd worden voor de taal en cultuur per land. Maxlead werkt hiervoor nauw samen met een internationaal netwerk van (freelance) vertalers en copy writers en traint deze ‘localizers’ zelf op het gebied van online marketing. Hierdoor wordt de gewenste kwaliteit zo goed mogelijk gewaarborgd. Met het ontsluiten van ondersteunende en lokale content is het organisch verkeer het afgelopen jaar toegenomen. Bovendien doen sommige thema’s het zo goed dat er mogelijk nieuwe diensten uit ontwikkeld kunnen worden. Een voorbeeld hiervan is het onderwerp ‘clean desk policy’. Een clean desk policy vermindert de kans op fraude en datalekken door gevoelige informatie beter te beschermen, maar wordt momenteel nog niet als aparte dienst aangeboden. En dat terwijl de cijfers aantonen dat hier wel vraag naar is. Dit geeft Shred-it de kans in de toekomst heel klantgericht nieuwe diensten toe te voegen aan hun pakket.

Samen verbeteren wij de lokale vindbaarheid.

RESULTATEN

  • Nieuwe gelokaliseerde content dankzij Maxlead’s internationale vertalersnetwerk
  • Toename van nieuwe bezoekers naar de websites
  • Stijging in verkeer en leads vanuit blog-, kennis- en lokale pagina’s
  • Verbetering van Shred-it’s ‘lokale’ leads met gemiddeld 49% in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland
  • Stijging van de ‘lokale’ conversieratio met gemiddeld 37%

Olinda Luksen

Head of SEO

We helpen je graag!

HEB JE VRAGEN

over deze case?

MEER CASES