Sparta

Sparta: See, Think, Do op Facebook

cases

Maxlead zet Facebook advertising in ter ondersteuning van Sparta’s Retour de France campagne in verschillende fases van de customer journey.

Wie

Sparta

Wat

See, Think, Do op Facebook

Hoe

Facebook advertising

Vraag van de klant

WAT

Sparta, de in 1917 opgerichte fietsenfabrikant uit Apeldoorn, zet tegenwoordig flink in op E-bikes. In dit kader was de Retour de France documentaire waarin Joop Zoetemelk de tour herbeleeft op een Sparta E-bike een groot succes. 

Vraag van de klant
Maar hoe vertaal je een strakke tv campagne naar social succes? De uitdaging voor Maxlead was om Retour de France met de inzet van onder andere Facebook campagnes te vertalen naar branding van de m8i en m10i E-bike modellen. Proefrit boekingen via de website en naar het verzamelen van e-mailadressen voor de nieuwsbrief waren belangrijke KPI’s.

Onze werkwijze

HOE

We hebben het See, Think, Do principe toegepast in een Facebook campagne om geleidelijk met de doelgroep naar de conversiedoelen toe werken.

In de See-fase zijn videoweergave ads met een korte versie van de Retour de France docu ingezet om awareness te creëren onder fietsliefhebbers en Tour de France kijkers. Hierbij zijn de nauwkeurige targeting opties van Facebook optimaal benut.

Vervolgens zijn meerdere initiatieven gebruikt in de Think-fase waaronder page-post engagement ads in de vorm van een Joop Zoetemelk quiz.

In de Do-fase is nadrukkelijk ingezet op conversies door videoviewers en websitebezoekers opnieuw te benaderen door middel van Video custom audiences en remarketing met een website click campagne.

Social media inzet in alle fases van de journey.

RESULTATEN

  • ca. half miljoen bereikte fietsliefhebbers
  • ruim 300.000 videoviews
  • veel website verkeer en acties als geboekte proefritten en email inschrijvingen

Vroeger fietste ik om te leven, nu leef ik om te fietsen.

~ Joop Zoetemelk
 

Sander Valkonet

Head of Display

We helpen je graag!

HEB JE VRAGEN

over deze case?

MEER CASES