Technische Implementatie

Als je eenmaal besloten hebt om je beslissingen te baseren op data, dan is het cruciaal dat deze data betrouwbaar en accuraat is. Exact de werkelijkheid weergeven is natuurlijk (nog) een droombeeld, maar een strategie op basis van een beeld dat voor 80-90% accuraat is zal superieur zijn aan een strategie op basis van onderbuikgevoelens. Wij zijn gespecialiseerd in het meten van gedrag op het web, het mobiele web en mobiele apps.

Google Tag Manager en Google Analytics

Wij zijn gespecialiseerd in het meten en analyseren van het gedrag op websites en apps. Google Tag Manager zetten we in om het gedrag te meten en de data te verzamelen. Met Google Analytics weergeven we deze data en analyseren we het gedrag. Specifiek voor apps maken wij ook gebruik van Firebase Analytics en Google Tag Manager for Mobile Apps.

Organisatie-specifieke data

In eerste instantie zul je waarschijnlijk willen weten hoeveel gebruikers er naar je website of app komen, hoe vaak ze terugkomen, waar ze vandaan komen, welke pagina’s ze bezoeken en of ze een aankoop of ander doel voltooien. Een volgende logische stap is om alle mijlpalen op weg naar dit hoofddoel en alle andere doelen van je website te formuleren en te meten. Op deze manier krijg je een beter beeld van de customer journey van je gebruikers en kun je specifieke gebruikersgroepen targeten.
Daarnaast is het interessant om andere data die specifiek zijn voor jouw organisatie aan de Google Analytics data toe te voegen. Zo kun je de ID’s van gebruikers die inloggen op je website gebruiken om het gedrag van specifieke gebruikers op je websites en apps te identificeren.

Cross-device

Door gebruik te maken van de ID’s van gebruikers die inloggen op je website krijg je inzicht in hoe deze gebruikers hun verschillende devices gebruiken tijdens de customer journey. Op deze manier kun je inzichtelijk krijgen of een gebruiker bijvoorbeeld eerst een product bekijkt op haar mobiel en later het product via een desktop aanschaft. Hiermee creeër je een beter beeld van het aantal mensen dat gebruikt maakt van je website of app en kun je devices die vooral vroeg in de customer journey worden gebruikt beter op waarde schatten.

Tooling

Naast Google Tag Manager, Google Analytics en Firebase Analytics, zijn wij ook specialisten op het gebied van onder andere deze tools:

 • Kwalitatieve data:
  Hotjar
  Qualaroo
 • A/B en multivariate testen:
  Google Optimize
  Optimizely
  Visual Website Optimizer
 • Dashboarding:
  Google Data Studio
  Klipfolio

Meer dan genoeg gereedschap dus om waardevolle inzichten op te doen voor jouw organisatie!