Programmatic Marketing

Programmatic marketing is in het kort het realtime bieden op specifieke advertentieposities aan een specifieke doelgroep of website. Meer en meer (traditionele on- en offline) advertenties zijn programmatic in te kopen. Programmatic wordt steeds populairder omdat het een grotere flexibiliteit van het budget biedt en betere kwaliteit van de plaatsingen. Naast banners zijn nu ook online video, audio en ‘out of home’ steeds vaker en goedkoper in te kopen.

  • Beter rendement op display activiteiten
  • Transparant en flexibel inzet van de marketing budgetten
  • Jouw doelgroep bereiken door middel van uitingen op verschillende on- en offline kanalen

Programmatic bij Maxlead

Maxlead heeft een team van resultaat gedreven consultants die altijd kijken naar de optimale inzet van de vele mogelijkheden. Omdat wij veel internationale klanten hebben, hebben we ook ervaring met internationale programmatic campagnes. Of het nou online video, Youtube of de inzet van advertenties in Spotify betreft, er zal altijd gekeken worden wat het beste past in de offline en online mediamix.
Zodra een optimale inzet is bepaald gaan we tijdens de campagne optimaliseren op KPI’s die vooraf zijn bepaald. Bereik, kosten per klik (CPC), kosten per vertoning CPM, banner prestaties, tijdstip, leeftijd of op publishers (websites) zijn veel gebruikte KPI’s waarop we dagelijks bijsturen.

Meer weten over Programmatic marketing?

Geen probleem. Een van de pijlers van Maxlead is het overbrengen van kennis naar jouw organisatie.  Programmatic marketing gaat vaak over meerdere afdelingen heen, het gaat om het totaalplaatje. Het opleiden van specialisten of algemene kennisverhoging bij afdelingen is daarom een belangrijk aspect van programmatic marketing. Graag nemen we je mee in de wereld van programmatic marketing of lees meer over de specifieke programmatic diensten.