YouTube Advertising

YouTube is de grootste video website én de tweede grootste zoekmachine ter wereld. De website wordt elke maand door meer dan een miljard mensen bezocht die elke dag vele miljoenen uren video kijken. Op YouTube zit een brede doelgroep en heeft in de US een groter bereik in de doelgroep 18-49 jaar dan traditionele kabel tv. Kans is heel groot dat jouw doelgroep hier ook te vinden is!

  • Zorg voor goede video content
  • Benut alle advertentiemogelijkheden van Youtube
  • Beoordeling op duidelijke KPI’s.

Waarom adverteren op YouTube?

Adverteren op YouTube zorgt voor goede zichtbaarheid van jouw merk. YouTube is met name een uitstekend branding kanaal voor het vergroten van merkbetrokkenheid of om een merk in de markt te zetten. Daarnaast kan je een groep viewers continue met nieuwe video ad’s bereiken (video remarketing). Dit zorgt ervoor dat er een verhaal verteld kan worden.
Een van de meest bekende en gebruikte videoadvertenties zijn de pre roll en deze worden vóór andere video’s getoond op YouTube. Gebruikers kunnen deze overslaan binnen 5 seconden, dus de keus ligt bij de eindgebruiker om de videoadvertentie af te kijken. Er worden alleen kosten in rekening gebracht wanneer iemand je advertentie tot het einde kijkt of erop klikt. Als een gebruiker je advertentie overslaat voordat er 30 seconden zijn verstreken (of het einde is bereikt), kost dit niets.
Omdat ‘YouTubers’ zelf kunnen kiezen of ze de advertentie bekijken, wordt er ook steeds creatievere advertentie content gecreëerd. Inspelen op de doelgroep en de advertentie specifieker en pakkender maken is belangrijk om de doelgroep aan te spreken. Goede advertentie content is daarom essentieel voor een succesvolle campagne.

Starten met YouTube advertising

Maxlead heeft inmiddels jarenlange ervaring met grote en kleinere bedrijven die adverteren op Youtube. Neem contact op en we bekijken wat de mogelijkheden zijn en wat het beste past bij jouw merk.