Marketing Automation

Marketing automation is interessant voor bedrijven die leads genereren via inbound marketing. Veelal zijn dit B2B bedrijven of B2C bedrijven met complexe producten en/of een langdurig aankooptraject. Een goed geautomatiseerd inbound marketing traject helpt je bedrijf om vroeg in de buyer journey in contact te komen met – anonieme – websitebezoekers. Met marketing automation software kun je alle online interacties in het complete inbound marketingproces managen en meten. Naast het binnenhalen van nieuwe leads is marketing automation een prima tool om onboarding voor nieuwe klanten op te zetten of om te re-engagen met bestaande klanten.

Belangrijke stappen in marketing automation

  • Inrichten van het inbound marketingproces
  • Ontwikkelen van een content marketingstrategie
  • Selectie en implementatie van marketing automation software

Partners vanaf de start

Inbound marketing en marketing automation zijn strategische keuzes die je maakt voor de langetermijn. Voor de toekomstige groei van je bedrijf. Daar komt veel bij kijken. Niet alleen de selectie van een marketing automation systeem, maar ook: hoe pakken we dit gefaseerd aan, hoe creëren we relevante content en hoe zorgen we voor continuïteit in leadgeneratie?
Maxlead is je ervaren sparringpartner gedurende het hele traject. We adviseren, delen onze kennis en ervaringen en gaan daarbij pragmatisch te werk. Ons doel is jouw project tot een succes te maken.

Zo werken we samen

In het besluitvormingstraject adviseren we je bij het opstellen van een businesscase en het investeringsmodel. Ga je daadwerkelijk aan de slag dan zetten we een marketing automation implementatieplan op. Ook assistentie of het volledig oppakken van content marketing is daarbij mogelijk. Iedere stap gaat in nauw overleg met je sales- en marketingorganisatie, want ook zij hebben een uitdaging. Uiteindelijk zijn zij degenen die moeten gaan denken en handelen vanuit een hele nieuwe mindset, dit gaat samen met veel nauwer samenwerken dan voorheen.

Continue optimalisatie

Is de software geïmplementeerd dan richten we het systeem in en zetten de flows op. Zodra de campagnes draaien worden data echt interessant. We helpen bij het meten, monitoren en analyseren van data. Dit alles om de flows te optimaliseren en zoveel mogelijk resultaat te kunnen boeken. Dat kan met een focus op gekwalificeerde leads, het onboarden van nieuwe klanten of re-engagement van bestaande klanten.

Benieuwd?

Benieuwd naar hoe Marketing Automation precies werkt? Vul je gegevens hieronder in en krijg een eerste indruk!Benieuwd hoe we bij Maxlead Marketing Automation hebben ingericht? Download één van onze whitepapers (bijvoorbeeld ‘De Toekomst van Internationale Online B2B Marketing‘) of schrijf je in voor een Academy training en kom erachter.