Mobile Marketing

Al jaren zien we het aandeel zoekopdrachten via mobiel toenemen. Momenteel is dit aandeel in Nederland zelfs meer dan 50%. De smartphone is daarmee het voornaamste device voor online interactie. De desktop centric wereld maakt steeds sneller plaats voor mobile first (of Mobile Only zoals Larry Page het zei). Bijna de helft van alle online advertising inkomsten momenteel is daarom al afkomstig van mobiel, waarbij video en Social advertising belangrijke pijlers zijn. Mobile marketing is niet meer weg te denken uit jouw online strategie. Maxlead helpt je graag op weg!

  • Bereik mobiele zoekers in jouw doelgroep op Mobile Web, In-App of via Social
  • Houd rekening met mobiel gedrag en context bij KPI bepaling & campagne inzet
  • Verkrijg inzicht op de waarde van mobiel verkeer door cross device & in-app metingen

De mobiele zoeker: gedrag & context

Als we kijken naar de context waarin we zelf onze smartphone gebruiken, is dat niet altijd om direct over te gaan tot het kopen van die nieuwe sneakers of het boeken van je volgende vakantie. We willen toch eerst een beetje oriënteren?
Het gedrag van mobiele zoekers verschilt daarom van desktop zoekers. Dit betekent ook direct dat resultaat dat voortkomt uit een mobiele zoekopdracht vaak anders kan zijn dan een aankoop of lead. Hierbij is de lokale component erg van belang. Je gebruikt je smartphone bijvoorbeeld om te kijken waar dat leuke restaurantje ook alweer zit of om die ene salon bij jou in de buurt te bellen voor een afspraak. Belangrijk dus om waardevolle acties als calls, store visits en dergelijke mee te nemen bij het bepalen van kpi’s voor jouw mobiele strategie.
Steeds vaker worden mobiele zoekers ook daadwerkelijk klant. We raken meer en meer gewend aan het eenvoudig bestellen via onze smartphone. Een goede mobiele site draagt hier uiteraard aan bij. Conversie optimalisatie (CRO) specifiek voor mobiel verkeer is daarbij interessant. Hoe beter de website is afgestemd op de mobiele bezoeker, hoe hoger de kans dat men ook daadwerkelijk overgaat tot de gewenste actie.

App marketing

Jouw app onder de aandacht brengen van een doelgroep potentiële klanten? Via verschillende kanalen als social, organic, display & search bestaat de mogelijkheid het aantal app installs een boost te geven.
Naast het uitbreiden van de app userbase, is het heractiveren van app gebruikers een belangrijk onderdeel. Het aandeel mensen dat een app installeert en hier vervolgens niet actief gebruikt van maakt is namelijk in veel gevallen relatief groot. Een interessante doelgroep om meer uit te halen. Hierbij bestaat de mogelijkheid deze engagement campagnes uit te werken voor specifieke doelgroepen, waardoor relevante communicatie goed mogelijk is.
Echt weten hoe jouw app gebruikers zich gedragen en wat voor waarde de campagne inzet heeft? Middels app tracking volg jij de gebruiker van het eerste touchpoint tot de daadwerkelijke aankoop of actie in de app.

Starten met Mobile marketing

Maxlead denkt graag mee met alle facetten van een geschikte mobiele strategie. Van campagne inzet en conversiemeting, tot het optimaliseren van jouw website specifiek voor mobiel verkeer. Inspiratie op doen? Neem contact met ons met één van onze mobile specialisten.