Online Lead Management

Leadmanagement in B2B marketing zorgt ervoor dat leads (potentiële klanten) waardevolle nieuwe klanten worden. Maxlead is jouw online partner in het hele leadmanagement proces; van leadgeneratie tot lead kwalificatie, van opvolging tot analyse.

Online Leads scoren

Potentiële klanten gebruiken verschillende informatiebronnen en websites om aan informatie te komen voordat zij uiteindelijk klant worden. Dit is geen lineair beslissingsproces. Het is belangrijk te weten welk kanaal bijdraagt aan waardevolle leads. Ook is het bij leadmanagement van groot belang om te herkennen in welke fase van het beslisproces leads zich bevinden. Je wilt de boodschap afstemmen op de fase waarin een lead zich bevindt. Vaak komt een toenadering door sales medewerkers ook te snel, omdat de lead hier nog niet klaar voor is. Om het leadmanagement in goede banen te leiden zijn er verschillende software oplossingen beschikbaar zoals Marketing Automation pakketten en onze eigen Maxlead Manager.
Belangrijke bronnen voor Leadmanagement zijn:

  • Content marketing
  • Zoekmachine advertenties
  • Email marketing
  • Social media Marketing
  • Vergelijkingssites

Zijn de bezoekers eenmaal op de website dan begint het proces van Lead nurturing waarin onder andere Marketing Automation een rol gaat spelen.
Heeft jouw marketing- en salesafdeling te maken met dealerkanalen? Dan is het downloaden en bekijken van onderstaande whitepaper zeker de moeite waard!
Download: ‘Nieuwe rol van het dealerkanaal in Online Marketing & Sales’
Hier de Engelse versie: ‘New role for the supply chain in online marketing and sales’