Online Strategie

Een online strategie is nodig om een organisatie naar de volgende stap in digitale maturity te brengen. Bij Maxlead adviseren we marketing managers op strategisch niveau en weten we uit ervaring dat een online strategie essentieel is om je langere termijn doelen te bereiken.

Het SOSTAC-model

Een online strategie vereist een holistische aanpak. Bij Maxlead werken we daarom samen met onze klanten vanuit het bewezen SOSTAC model. Met de volgende zes essentials brengen we je online strategie in kaart:

  • Situation: Waar staan we nu?
  • Objectives: Waar willen we zijn?
  • Strategy: Hoe komen we daar?
  • Tactics: Hoe komen we daar precies?
  • Actions: Wat is ons plan?
  • Control: Behalen we ons doel?

Strategisch advies

De eerste drie essentials (situation, objectives en strategy) van het SOSTAC model vormen de basis van het Maxlead strategisch adviesrapport. In dit adviesrapport kijken we naar je doelgroepen, concurrenten, de huidige marketingmix, business doelstellingen en adviseren we je welke stappen je moet nemen om de lange termijn doelstellingen te gaan bereiken.

Operationeel marketingplan

Vervolgens werken we dit advies uit in een operationeel plan. Dit operationele plan beschrijft de tactics, actions en controle van je online strategie. Hierin staat concreet hoe de doelstellingen uit je strategie gerealiseerd kunnen worden. Hierin beschrijven we de inzet van kanalen, de planning, measurement en schrijven we een plan uit hoe we de doelstellingen gaan meten en controleren. Deze brede aanpak zorgt ervoor dat de operatie van je organisatie goed is afgestemd op de strategie.