Feed-based advertising

Feed-based Advertising is tegenwoordig overal. Of je nu een product bekijkt via Google Shopping, een job zoekt via je vacaturesite of doorklikt op een specifieke advertentie tijdens het boeken van je reis, het zijn allemaal voorbeelden waarin Feed-based advertising een grote rol speelt. Het is vanwege het wisselende aanbod, prijzen en voorraden onmogelijk om dit handmatig te gaan bijhouden, het inzetten van feeds brengt hierbij een effectieve oplossing. Om binnen het concurrerende speelveld succesvol te blijven is het een múst om aan Feed-based advertising te doen. Door middel van de inzet van de juiste tools in combinatie met slimme regels blijf je de concurrentie voor.
3 voordelen van feed-based advertising:

 • Adverteer 24/7 met een up to date productaanbod wat betreft voorraad & prijs
 • Geen handmatige aanpassingen meer, maar laat de tool het werk doen
 • Voor verschillende toepassingen in te zetten

Wat is Feed-based Advertising?

Letterlijk betekent dit ‘adverteren op basis van het productaanbod in de feed’. Als jouw productfeed (dit is vaak een .xml of .xls bestand) continu up-to-date is, zorgt dit ervoor dat je altijd aan het adverteren bent met producten die ook echt te bestellen zijn op de website. De productfeed bestaat uit regels, waarbij elk product één regel is. Per regel worden verschillende kolommen beschreven, waaronder productnaam, merk, prijs, en op voorraad ja/nee. Zodra consumenten zoekopdrachten intypen die overeenkomen met een regel in de productfeed, kan jouw advertentie tevoorschijn komen. Dit hoeft niet enkel voor fysieke producten te gelden maar kan ook over vakantie reizen, vacatures of opleidingen gaan.

Voor wie is feed-based advertising interessant?

Voldoet jouw business aan onderstaande kenmerken, dan is het adverteren op basis van een productfeed absoluut een must:

 • Je biedt producten of diensten aan (de verkoop hoeft niet per se via uw eigen site te gaan)
 • Er zijn veel prijs- en/of voorraadwijzigingen
 • Er is een wisselend productaanbod
 • Er zijn veel variabelen in het aanbod (bijv. aanbod, beschikbaarheid, prijs, aantal personen, etc)

Waar kun je met een feed adverteren?

Er zijn talloze advertentie mogelijkheden waar een feed van pas komt. Deze zijn eigenlijk onder te verdelen in 5 belangrijke toepassingen:

 • Google Shopping
 • Search Text Ads voor Longtail
 • Market places
 • Vergelijkingssites
 • Remarketing

google-shopping
Voorbeeld Google Shopping advertenties in Google.

 

Wat heb ik nodig om feed-based in te zetten?

Een goede feed die up-to-date is! Mocht dit niet het geval zijn, dan heeft Maxlead de expertise en tools in huis om uw feed zo te optimaliseren dat deze goed inzetbaar is voor advertentie-campagnes op diverse platforms. Naast het hebben van een goede productfeed is het natuurlijk erg belangrijk dat u weet hoe u moet adverteren op elk afzonderlijk kanaal, welke biedingen u moet inzetten en last-but-not-least hoe u uiteindelijk inzicht krijgt in de best verkochte producten in uw feed en de ROI hierop. Zodra u dit goed inzichtelijk hebt, kunt u gaan optimaliseren. Hierbij kunt u ervoor kiezen om bijvoorbeeld bepaalde producten met een lage marge uit te sluiten in uw feed.

De juiste tool is de key tot succes!

Maxlead test continu de nieuwste tools die er in de markt beschikbaar komen zodat we per case kunnen bepalen wat de beste oplossing is. Zo hebben we intern een aantal tools & systemen om dit goed in te richten, maar maken we ook veelvuldig gebruik van externe tools zoals DataFeedWatch, AdCore & Channable. Vooral Channable is uitermate geschikt om het productaanbod dynamisch te houden en te pushen naar alle gewenste kanalen.
Neem contact op met Maxlead als u graag meer wilt weten over feed-based advertising. Wij helpen je graag verder hierbij.