Geautomatiseerde SEA

Maxlead bedenkt slimme oplossingen en werkt met innovatieve tooling om zo effectief mogelijk te kunnen zijn. We automatiseren de werkzaamheden die zich daarvoor lenen zodat onze mensen hun sterktes kunnen benutten. Zo is er ruimte voor kritische evaluaties en overleg on-site.
Waar mogelijk laten we het management van de biedingen over aan algoritmes. We hebben eigen software ontwikkeld om rapportages te maken, we checken continu de validiteit van bestemmings URLs en we draaien Scripts om de kwaliteit van de campagnes te monitoren. We automatiseren campagne management met best-in-class tooling en ontwikkelen dit door voor specifieke klantcases. Ondersteund door technologie kunnen de Maxlead consultants de doelstellingen van onze klanten realiseren.

  • Heb je een groot aanbod van producten in je webshop?
  • Bied je je producten of diensten in veel landen aan?
  • Wisselt je productaanbod vaak van prijs of voorraad en wil je dit weergeven in de advertentieteksten?
  • Steekt je organisatie veel uren in vooral handmatig campagne management in Ads?
  • Haal je hoge conversievolumes en is management van de CPC biedingen te complex geworden?

Geautomatiseerde SEA campagnes

Voor grote adverteerders is het automatiseren van campagnes onontbeerlijk. Het opzetten van campagnes voor een grote diversiteit aan producten is schier onmogelijk met puur mensenwerk. Met behulp van scripts, rules, API-koppelingen en tooling slagen we erin om relevante, goed presterende campagnes te laten draaien voor kleine en grote adverteerders.
Met behulp van productfeeds richten we campagnes in die geautomatiseerd keywords en advertenties maken en aanpassen. Zo worden bijvoorbeeld de advertenties gepauzeerd op het moment dat de voorraad van een product bijna op is. Ook kunnen prijzen dynamisch aangepast worden in de advertentietekst. We noemen dit Feed-based advertising.

Software en tooling

Maxlead maakt gebruik van best in class software en tooling. Zo werken we veel met oplossingen als: Channable, AdCore, Omnia Retail, DoubleClick Search, Marin Software, Acquisio, MediaPlex, Ignition One & de Adobe stack. Met deze tooling kunnen campagnes over Search engines heen gemanaged worden. Dus Ads en Bing/Yahoo maar ook Yandex of Baidu.
Het beheer van CPC biedingen noemen we bidmanagement. Dit wordt ingezet voor klanten met hoge conversievolumes waarbij algoritmes beter de biedingen kunnen beheersen dan slimme campagne managers. Een aantal van de bovengenoemde software oplossingen kunnen dit faciliteren. Maxlead adviseert te werken met DoubleClick Search of Ads eigen ‘Smart Bidding’ bid management oplossing.
Waar mogelijk bouwen Maxlead’s software engineers eigen oplossingen. Zo koppelen we legacy back-end systemen aan online campagnes en ontsluiten we de informatie uit een PIM of CRM. We bouwen hiervoor Custom software die werkt met de Ads API. Ook checken onze systemen dagelijks al onze campagnes op foutieve landingspagina’s en maakt ons eigen rapportage systeem rapportages op maat die de inzichten uit zoekmachinemarketing combineren met data van de klant.
Wil je meer weten over geautomatiseerde SEA en de voordelen voor jouw online campagnes? Neem contact op met Arjan ter Huurne.