Google Ads

Google Ads is de tooling waarmee campagnes ingericht worden voor Search advertising op Google’s search netwerk en hun Search Partners. Op gebied van Search heeft Google een marktaandeel van 90% in Europa op desktops. Bing/Yahoo is op desktop duidelijk in opkomst. Op tablets heeft Google search in Europa een marktaandeel van 94% en op smartphones zelfs 98%!

De Google netwerken

In de Ads interface kunnen zowel search text ad als Shopping campagnes gemanaged worden. Naast Search advertising zijn er ook mogelijkheden tot het maken van campagnes op het Google Display Netwerk, Mobile campagnes (in-app en mobile web), Gmail ads en YouTube. Beheer van grote campagnes gebeurt vaak via externe tooling met de Ads API of met de desktop software Ads Editor.

Kosten Google Ads

De kosten van Search campagnes in Ads worden (bijna) altijd op een CPC (Cost-per-Click) berekend. Voor Display is dit CPM (Cost-per-Mille impressies) of CPC en voor YouTube is het (meestal) een CPV (Cost-per-view) model. Voor het hosten van de advertenties, adserving in jargon, rekent Google Ads géén kosten. Hetzelfde geldt voor alle audience data die te gebruiken is. In systemen als DoubleClick worden voor zowel Adserving als 3rd party data kosten in rekening gebracht. Hierdoor is Ads erg gemakkelijk in gebruik en effectief qua performance.

Werken met Google Ads

Online marketing consultants bij Maxlead zijn specialisten in het benutten van de features van Google Ads. Maxlead managed duizenden campagnes met behulp van Ads. Wil je ook hulp bij Ads? Bel ons!