Analyses en scans

Wil je weten of jouw website goed gevonden en getoond wordt door zoekmachines? Met onze SEO-scan weet je meteen waar je moet verbeteren om meer winst te behalen uit organisch verkeer. Aan de hand van actiepunten maken we een roadmap met prioriteiten en een impact vs. effort matrix. Zo kun je snel en efficiënt verbeterpunten aanpakken.

De Maxlead SEO-scan bestaat uit een onderzoek naar:

 1. Techniek
  Het doel is om de website technisch goed op orde te krijgen zodat spiders alle pagina’s kunnen bereiken, crawlen en indexeren en niet onnodig dubbele pagina’s moeten bekijken.
 2. Navigatie en sitestructuur
  Wordt de linkwaarde op de juiste door de site heen geleid? Zitten belangrijke pagina’s niet onnodig diep in de website? Het doel is om een goede structuur te bereiken waarbij elke pagina op de juiste plek komt.
 3. Content
  Maakt jouw website juist gebruik van title tags, meta descriptions en headers. En is de content relevant en interessant voor je lezer?
 4. Het linkprofiel
  Het linkprofiel is enorm belangrijk. Welke websites linken momenteel naar jouw site en waarom.

Alle verbeterpunten in een roadmap

De verbeterpunten worden opgenomen in een roadmap; een planning voor de komende maanden.  De gefaseerde aanpak richt zich in eerste instantie op quick wins en in een latere fase op meer lange termijn aanpassingen. Dit zorgt dat jij het overzicht houdt op de samenwerking.

Technische SEO-scan

Een website valt of staat met een goede techniek. De content kan nog zo goed zijn maar als zoekmachine spiders deze niet op de juiste manier kunnen indexeren dan zal dat nog niet bijdragen aan een goede vindbaarheid.
Door middel van een technische SEO-scan kijken wij uitgebreid naar doorzoekbaarheid, indexeerbaarheid, mobiel, sitestructuur en eventueel internationaal.
Klik hier voor meer informatie over de technische SEO-scan.

Mobiele SEO-scan

Een website moet bruikbaar zijn voor alle soorten gebruikers, zowel desktop als mobiel. Voor zoekmachines is mobiele bruikbaarheid tegenwoordig ook een rankingfactor en Google gaat in de toekomst zelfs voor mobile-first indexing.
Door middel van een mobiele SEO-scan kijken wij uitgebreid naar de mobiele crawlablilty, mobiele performance, mobielvriendelijkheid, mobiele content en mobiele structuur.
Klik hier voor meer informatie over de mobiele SEO-scan.

Pagespeed-scan

Websites krijgen steeds meer mobiele bezoekers, in sommige gevallen overstijgt het zelfs het aantal desktop bezoekers. Mobiele bezoekers hebben soms wel met tragere internet verbindingen te maken, daarom is pagespeed tegenwoordig nog belangrijker en nemen wij een 3G verbinding als uitgangspunt voor onze pagespeed tests.
Door middel van een pagespeed-scan kijken wij uitgebreid naar de snelheid met verschillende tools op verschillende tijdstippen, critical rendering path, afbeeldingen, browser caching en webstatistieken data.
Klik hier voor meer informatie over de pagespeed-scan.