Mobiele SEO-scan

De bruikbaarheid van je website op mobiel is voor je gebruikers al van groot belang en wordt voor zoekmachines ook steeds belangrijker als rankingfactor voor de organische zichtbaarheid in de zoekresultaten. Heb je al een mobiele website of responsive website en wil je weten hoe deze presteert? Laat dan de Mobiele SEO-scan uitvoeren door een van onze SEO-consultants.

Uitgebreide mobiele scan in 5 stappen

Afhankelijk van de vorm van de mobiele website zijn er diverse punten waarop we de website controleren. Tenminste 5 punten zijn hiervan vaste onderdelen. Daarnaast kunnen we op maat controles doen wanneer er bijvoorbeeld ook een PWA of AMP versie van de website beschikbaar is. De volgende 5 punten bekijken we uitgebreid:

 1. Mobiele crawlability – hebben spiders toegang tot de mobiele website?
 2. Mobiele performance – hoe presteert de mobiele site mbt laadtijd?
 3. Mobielvriendelijkheid – is jouw website goed ingericht voor de mobiele bezoeker/spider?
 4. Mobiele content – is er voldoende lokale content of andere content voor mobiele zoekopdrachten?
 5. Mobiele structuur –is er hiërarchie in de site of zitten alle pagina’s op hetzelfde niveau?

In de scan vertellen we per element wat de optimale situatie is vanuit SEO-optiek, wat de huidige status is op jouw mobiele website en wat ons advies is.

Kick-off meeting

Voordat we aan de mobiele scan kunnen beginnen, plannen we graag met jou en de (meestal) technische stakeholders een kick-off meeting in zodat de scan gericht uitgevoerd kan worden. Denk bijvoorbeeld aan vragen als:

 • Wat voor soort website krijgen mobiele gebruikers voorgeschoteld? Responsive, adaptive, PWA, AMP of een aparte mobiele website?
 • Wat wil je bereiken met de scan?
 • Wat is de technische historie van jouw site?
 • Wordt techniek in-house gedaan of uitbesteed?
 • Zitten de technische resources in Nederland of het buitenland?
 • Wat wordt op lokaal niveau aangeboden aan de gebruiker?
 • Zijn er naast de website ook apps voor mobiele gebruikers?

Samenvatting en de roadmap

Naast de uitgebreide scan krijg je van ons een samenvatting in de vorm van een overzicht met actiepunten. Hieraan wordt het impact/effort model gehangen; hoeveel tijd kost het per technische implementatie (effort) en wat verwachten wij dat het gaat opleveren (impact).
In samenspraak met jou en de technische stakeholders wordt de roadmap opgesteld met acties die als eerste opgepakt worden en in welke tijdslijn. Gezamenlijk beheren en controleren we de roadmap op uitvoering en de correctheid daarvan. Alle stakeholders hebben toegang tot het document.

Wat hebben wij nodig?

 • Een contactpersoon in jouw bedrijf
 • De nodige informatie over jouw bedrijf
 • Contact met technische stakeholders
 • Toegang tot Google en Bing data
 • Server logs data als deze beschikbaar is (van minimaal 2 weken)

Heb je nog geen mobiele website en wil je weten hoe je deze het beste kunt opzetten? Onze SEO-consultants helpen je graag bij het keuzeproces en adviseren je over de mogelijkheden.