SEO voor mobiel

Wil je jouw website mobielvriendelijk maken? Denk je aan een Progressive Web App voor je webshop? Of wil je investeren in AMP? Maxlead helpt je graag met het vinden en ontwikkelen van de juiste mobiele oplossing voor jouw product.

AMP: Accelerated Mobile Pages

Heeft jouw website een blog? Of publiceer je andere bijzondere content? Dan kan je bijna niet meer om AMP heen. AMP staat voor Accelerated Mobile Pages: Een uitgeklede vorm van HTML om te voorkomen dat er allerlei scripts gebruikt worden die de laadsnelheid omlaag kunnen brengen. Met AMP maak je meer kan op een prominente positie in de resultaten van Google.

PWA: Progressive Web Apps

Google zet zich in voor de promotie van Progressive Web Apps: een kruising tussen een native app en een website. Deze PWA’s zijn voor een gebruiker ook gemakkelijk te installeren. Je hoeft immers niet meer naar een app store, maar je kunt de web app vanaf de website zo opslaan op het bureaublad van je smartphone of tablet.

Meer gebruikers met app indexing

Wanneer jouw app geïndexeerd kan worden door Google heb je een groot voordeel. Gebruikers die de app geïnstalleerd hebben zien deze namelijk terug komen in de zoekresultaten van hun smartphone (wanneer er een relevante zoekopdracht voor de app gedaan wordt, natuurlijk). Heb jij de app van AirBNB geïnstalleerd en zoekt naar een hotel in een bepaalde plaats, dan zal Google resultaten uit de app weergeven die je gelijk kunt openen in de app. Een groot voordeel dus om het gebruik van je app zo hoog mogelijk te houden!