Social Media Marketing

Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter, Pinterest, WhatsApp, Snapchat… hoe zet je ze het beste in en hoe vergroot je het bereik en de ROI uit social media campagnes? Consumenten gebruiken de sociale kanalen dagelijks om zich te oriënteren, te vergelijken, zich te informeren, hun mening te geven en vragen te stellen. Maar ook om contact op te nemen of direct een aankoop te doen in de webshop.

  • Bereik specifieke doelgroepen op verschillende Social Media kanalen
  • Bereik jouw doelgroep in alle fases van de aankoopfunnel op elk tijdstip, op verschillende devices en in apps
  • Geavanceerde targetingsmogelijkheden zoals remarketing van websitebezoekers of klantenlijsten

De inzet van Social Media marketing

Social Media kunnen goed worden ingezet als marketing instrument. Wel is het belangrijk om doelen te stellen en keuzes te maken. Afhankelijk van de beschikbare tijd en budget wordt advies gegeven over de inzet van de juiste kanalen om de doelgroep te bereiken. Denk hierbij aan:

  • Promotie en verkoop van producten en speciale aanbiedingen
  • Leadgeneration
  • Branding
  • Werving van nieuw personeel of studenten
  • Reputatiemanagement en marktkennis opbouwen

Social Media advertising

Wij hebben ervaring met adverteren op de verschillende Social Media advertising platforms, zowel nationaal als internationaal. Weet je niet welk social media kanaal het beste past? Wij adviseren je graag en zetten Social Media advertising campagnes op:

Social Media ROI en Analytics

De customer journey van consument naar klant is niet rechtlijnig. Mensen gaan, zeker als het grote beslissingen betreft, niet direct op aankoop over. Vooral in de oriëntatiefase zullen mensen gebruik maken van sociale netwerken voordat ze tot aankoop overgaan of een dienst afnemen. Het doormeten van Social Media bronnen in Analytics is daarom essentieel.
Neem de opgedane kennis mee terug in de organisatie en zorg voor kostenbesparingen, nieuwe inzichten, verhoogde omzet en nieuwe doelstellingen. Maxlead levert duidelijke rapportages en geeft advies om social media marketing verder te optimaliseren. Vragen? Neem contact op met één van onze Social Media experts.
Heb je verschillende Social Media kanalen actief en advertenties draaien, maar weet je niet of deze optimaal zijn ingezet? Vraag dan de gratis SoMax Social scan aan! Maxleads Social Media consultants kijken of jouw Social Media Marketing optimaal is ingezet door middel van een social quick-scan.