Instagram advertising

De razend populaire Instagram app voor het delen foto’s en video’s heeft nu al meer dan 500 miljoen gebruikers wereldwijd en daarmee is het groter dan Twitter. In Nederland zijn dat er momenteel rond de 2,5 miljoen. De app wordt voornamelijk gebruikt door jongeren tussen de 15 en 35 jaar. Jongeren die steeds mee vertrekken van Facebook en Instagram zijn gaan omarmen.
Visuele content wordt steeds belangrijker voor consumenten en Instagram is het platform bij uitstek die daarin voorziet. Via Instagram worden wereldwijd dagelijks tientallen miljoenen foto’s per dag gepost en meer dan een miljard likes gegeven. Maxlead helpt je met het opzetten van de Instagram account en advertising.

  • Bereik de jongere doelgroep
  • Brand je merk en producten onder de doelgroep
  • Adverteren op Instagram via Facebook ads account

Is Instagram iets voor mijn bedrijf?

Voor sommige bedrijven en organisaties zal de stap naar de inzet van Instagram logischer zijn dan voor andere bedrijven. Heeft jouw bedrijf al veel visuele content op de plank liggen, zoals prachtige foto’s en korte video’s dan is de stap gemakkelijker. Is jouw doelgroep jong, hip en social minded? Dan kun je dit kanaal niet zomaar links laten liggen. Het is een interessant kanaal voor bedrijven in de reisbranche, beauty-, fashion-, foodindustry en overige online retailers. Maar ook voor nonprofitorganisaties, musea, scholen, universiteiten en overheden. Heb je een verhaal te vertellen over jouw producten, bedrijf of diensten? Laat ze dan zelf spreken op Instagram.

Instagram ads

Of je nu wel of geen gebruik maakt van Instagram als social platform voor jouw bedrijf of organisatie, je kan er wel op aanwezig zijn als adverteerder.
Je kan adverteren op Instagram met een foto, een video advertentie of een carrousel ad. Doelstellingen kunnen zijn branding, app installaties, website clicks of video weergaven. Bespreek de mogelijkheden met het Maxlead social media team.
Wij helpen je graag met de opzet van je account, Instagram marketing en advertising.