Pinterest

Is jouw business visueel aantrekkelijk, zijn jouw klanten veelal vrouwen? Dan kun je Pinterest niet links laten liggen. Met 110 miljoen maandelijkse gebruikers wereldwijd is het een niet te onderschatten social media kanaal. In Nederland zijn er ongeveer 2 miljoen pinners, waarvan 80% vrouw is. Gebruik Pinterest voor visual storytelling en kwalitatief verkeer naar je website.

  • Verkrijg kwalitatief website verkeer
  • Bereik vrouwen
  • Branding van merk en producten

Pinnen voor gevorderden

Pinterest is een online prikbord voor het organiseren en delen van afbeeldingen. Afbeeldingen gevonden op andere websites of op Pinterest zelf, deel je op Pinterest thema borden. Gebruikers kunnen jouw account gaan volgen, maar kunnen er ook voor kiezen alleen specifieke borden te volgen. Pinterest kan met aantrekkelijke afbeeldingen veel hoogwaardig verkeer naar je website genereren. Maak een business account aan en gebruik ook de mogelijkheden van buyable pins. Maak het andersom ook makkelijk voor je bezoekers om afbeeldingen van jouw website op Pinterest te delen met een pin button. Pinterest marketing is interessant voor retailers, denk aan mode en interieur, maar ook voor bijvoorbeeld de reisbranche of het onderwijs is het een aantrekkelijk kanaal.

Promoted pins

Als je een zakelijke Pinterest account hebt kun je binnenkort ook pins promoten. Op dit moment (december 2016) is Pinterest advertising alleen beschikbaar in de US, Canada en UK. Je kunt wanneer dit ook in Nederland wordt uitgerold, verschillende campagnes opzetten voor branding en bereik, verkeer naar je website of meer betrokkenheid (liken en repinnen) van je pins.
Wij helpen je graag met de opzet van je account, pinterest marketing en advertising.
Meer lezen over Pinterest als visuele zoekmachine kan op ons blog