Wat zijn: Accelerated Mobile Pages?

AMP staat voor Accelerated Mobile Pages. Het initiatief van AMP komt vanuit Google, maar AMP wordt gezien als open source project. AMP werd bij de lancering gezien als een uitgeklede versie van een origineel HTML-bestand, maar gezien de huidige mogelijkheden is dat te kort door de bocht. Qua designmogelijkheden doet AMP vrijwel niet onder voor de huidige responsive websites.
De belangrijkste restricties die AMP kent zijn de volgende:

  •        CSS kan alleen inline geplaatst worden en mag niet groter zijn dan 50kb
  •        AMP JavaScript kan alleen asynchroon geladen worden
  •        Alleen ads binnen het AMP netwerk kunnen geplaatst worden

AMP voordelen

Een groot voordeel van AMP is dat Google de pagina’s cachet. Wanneer je vanuit de zoekresultaten een AMP aanklikt is deze al geladen op de achtergrond voor je het aanklikt.
Daarnaast biedt Google AMP nog een aantal voordelen.
Zo is AMP voor publishers tegenwoordig zowat noodzakelijk om zichtbaar te zijn in de organische zoekresultaten. Met AMP heb je namelijk kans terecht te komen in de nieuwscarrousel in de zoekresultaten. Werk je met recepten op je website? Dan krijg je met AMP de mogelijkheid om met rich cards zichtbaar te worden in de zoekresultaten.

Wil je meer weten over AMP of SEO in het algemeen?

Ben je geïnteresseerd in SEO en wil je meer weten? Raadpleeg dan een van onze SEO-consultants. Ze helpen je graag op weg.