Wat is een: Featured Snippet?

Een featured snippet is een zoekresultaat in Google waarin een antwoord, of ander resultaat op jouw zoekopdracht, wordt getoond. Je vindt zo’n featured snippet meestal bovenaan de zoekresultatenpagina van Google, maar soms verschijnen ze ook op de tweede of derde positie in de zoekresultaten.

Voorbeeld van een featured snippet

Een featured snippet is dus een direct antwoord op je vraag, of informatie waarvan Google denkt dat het relevant is om te tonen in combinatie met jouw zoekopdracht. Zoals deze featured snippet een antwoord geeft op de vraag ‘wat is een link?’:

Vraag-antwoordcomputer

Google wil het de gebruiker zo gemakkelijk mogelijk maken. Bij een featured snippet hoef je niet meer door te klikken naar een andere website, maar blijf je gewoon in de omgeving van Google. Daarnaast kan een featured snippet ook worden voorgelezen door Google. Zeker in combinatie met Voice Search op je smartphone of tablet.
De oprichters van Google, Sergey Brin en Larry Page, hadden al voor ogen dat ze een ‘Star Trek’-achtige computer wilden ontwikkelen: een computer die meteen antwoord op jouw vraag geeft. Met deze featured snippet optie zet Google een stap in die richting.

Wil je meer weten over featured snippets of SEO in het algemeen?

Ben je geïnteresseerd in SEO en wil je meer weten? Raadpleeg dan een van onze SEO-consultants. Ze helpen je graag op weg.