Wat is: Google Hummingbird?

Ter ere van de 15e verjaardag van Google, lanceerde de zoekmachine op 26 september 2013 de Hummingbird algoritme update. Met dit vernieuwde algoritme kan Google langere en complexere zoekopdrachten beter begrijpen, zodat de zoekresultaten beter en nauwkeuriger worden.
Google Hummingbird is geen update zoals Panda of Penguin, het is een vernieuwing van het bestaande algoritme. Het is de grootste verandering van Google’s algoritme sinds de Caffeine algoritme update in 2010. Google zelf noemt het een nieuwe motor in een bestaande auto.
Met Hummingbird is Google in staat om menselijke vragen te begrijpen en gebruikt Google lokale indicatoren (zoals IP-adres, gebruikersgegevens en eerdere zoekopdrachten) om ook zoveel mogelijk lokale zoekresultaten te geven. Wanneer je in Amsterdam achter de computer zit en je zoekt op “thais restaurant”, dan ziet Google aan jouw IP-adres dat je in Amsterdam zit en zal jouw zoekresultaten geven van Thaise restaurants bij jouw in de buurt.
Hummingbird hecht veel waarde aan websites met kwalitatief goede content en waarbij content ondersteund wordt door passende synoniemen en relevante termen. Hoe meer verbanden er worden gelegd naar het hoofdonderwerp, des te beter kan Hummingbird lezen wat er op jouw website staat en ook de link leggen met een zoekopdracht.